Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

0
46

Μοιραστείτε το άρθρο

Στην εκτόξευση δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς στην Ανατολική Θάλασσα (σημ. Θάλασσα της Ιαπωνίας) προέβη η Βόρειος Κορέα στις 2 Μαρτίου, στην πρώτη της πυραυλική εκτόξευση αυτού του είδους για το 2020.

Η Βόρεια Κορέα απειλεί με επανέναρξη δοκιμών λόγω των αμερικανικών κυρώσεων

Το Επιτελείο της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε πως οι δύο πύραυλοι εβλήθησαν περί ώρα 12:37 τοπική με κατεύθυνση βορειοανατολική κοντά στην παραλιακή πόλη Wonsan στην επαρχία Kangwon της Β. Κορέας. Οι δύο πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν με διάλειμμα 20 δευτερολέπτων μεταξύ τους, διήνυσαν απόσταση 240 χλμ. περίπου ενώ έφτασαν σε ύψος τα 35 χλμ. καθώς νοτιοκορεατικές και αμερικανικές υπηρεσίες τους κατέγραφαν για να αναλύσουν τις ικανότητές τους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap News ανακοίνωσε δήλωση των επιτελών που έλεγε πως υπήρχε μια “σαφής ομοιότητα μεταξύ των βλημάτων που εβλήθησαν προχθές και των βλημάτων που ερίφθησαν το προηγούμενο έτος”.

Η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε 13 δοκιμές όπλων το 2019 μεταξύ των οποίων 5 νέα συστήματα:

  • Ένα βαλλιστικό βλήμα μικρού βεληνεκούς (SRBM) που αποκαλείται από Αμερικανούς και Νοτιοκορεάτες KN-23,
  • Ένα ακόμα SRBM που θυμίζει το αμερικανικό ATACMS,
  • Ένα πυραυλικό σύστημα μεγάλου μεγέθους, πολλαπλής εκτόξευσης κατευθυνόμενων κεφαλών,
  • Τον “υπερμεγέθη” πολλαπλών εκτοξευτήρα πυραύλων και
  • Ένα νέο υποβρυχίως εκτοξευόμενο βαλλιστικό βλήμα (SLBM) με την ονομασία Pukkuksong-3.

Με την εξαίρεση του τελευταίου, του SLBM που πρέπει να έχει βεληνεκές περί τα 2,500 χλμ., όλα τα άλλα όπλα είναι μικρού βεληνεκούς και μετακινούνται με όχημα ξηράς.

Νέους κινητήρες πυραύλων δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Σύμφωνα με το επιτελείο της Ν. Κορέας, οι τελευταίες πυραλικές δοκιμές της ΠιSRsrbmονγιάνγκ, για τις οποίες δεν διατίθενται φωτογραφίες, δείχνουν να αποτελούν μέρος της μεγάλης διακλαδικής άσκησης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας που ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Janes

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com