Νέες συνεργασίες και περισσότερη βιομηχανική συμμετοχή για τη Βρετανία στο πρόγραμμα “Wedgetail”

0
21

Μοιραστείτε το άρθρο

Με νέες συνεργασίες και περισσότερη δουλειά που δημιουργεί περισσότερες θέσεις εγασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο η Boeing δίνει νέα ώθηση στο πρόγραμμα για τα πέντε νέα ιπτάμενα ραντάρ E-7A ‘Wedgetail’ Mk1 (AEW1) που έχει παραγγείλει η Βασιλική Αεροπορία της Βρετανίας.

Όπως ανακοινώθηκε, η STS Aviation Services θα είναι ο εθνικός κατασκευαστής που θα αναλάβει τη μετατροπή των επιβατικών Boeing 737 Next-Generation (NG) από τη βασική έκδοση στην έκδοση Ε-7 έτοιμη να δεχτεί τα υποσυστήματα της έκδοσης εναέριας προειδοποίησης. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις πρώην εγκαταστάσεις της Monarch Aircraft Engineering, στο Birmingham που πλέον ανήκουν στον όμιλο STS.

Το E-7 Wedgetail θα είναι το επόμενο ΑΣΕΠΕ της Βρετανικής Αεροπορίας

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά, οι εργασίες τροποποίησης των αεροσκαφών είχαν ανατεθεί στην Marshall Aerospace and Defence Group πριν αποδοθούν, άγνωστο γιατί, στην STS Aviation.

Επίσης, η Leonardo επελέγη για να παραδώσει το σύστημα αυτοπροστασίας των αεροσκαφών (Defensive-Aids System – DAS). To DAS ολοκληρώνει τα συστήματα προειδοποίησης και ελέγχει τα συστήματα άμυνας του αεροσκάφους (φωτοβολίδες-αερόφυλλα παραπλάνησης, ηλεκτρονικά αντίμετρα) και μέρος του θα καρασκευαστεί από την Thales UK σε βρετανικό έδαφος. Η τελευταία θα παραδώσει το σύστημα προειδοποίησης επερχόμενης απειλής Elix-IR και το σύστημα διανομής “έξυπνων” αντιμέτρων προστασίας Vicon XF.

Το σύστημα προειδοποίησης Elix-IR της Thanles UK που χρησιμοποιείται από τα Apache AH Mk 1, Chinook HC, C-130 J και A400M Atlas C1 (φωτογραφία: Thales Group)

Η επιλογή των δύο μεγάλων συνεταίρων θα δημιουργήσει 120 επιπλέον δουλειές υψηλής εξειδίκευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, 90 από την STS Aviation Services και άλλες 30 από την Boeing UK για επιπλέον εργασίες στο πρόγραμμα επιπλέον των 50 που ήδη απασχολούνται σε αυτό.

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com