Νέο αντιαεροπορικό με βάση τον πύραυλο CAMM από τις MBDA και PGZ

0
51

Μοιραστείτε το άρθρο

H MBDA προσέφερε στην Πολωνία ένα σύστημα αεράμυνας βασισμένο στην οικογένεια πυραύλων CAMM που έχει τοποθετηθεί σε πολωνική πλατφόρμα, με υψηλό βαθμό πολωνικού «περιεχομένου» και με εκτεταμένη μεταφορά τεχνολογίας, ώστε να επιτρέπεται η κατασκευή τόσο των πυραύλων όσο και προοδευτικής κατασκευής όλου του συστήματος στην Πολωνία.

Η παρουσίαση έγινε από την MBDA και την συνεργαζόμενη πολωνική εταιρεία PGZ στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού MSPO 2019 στην Πολωνία. η πρόταση αφορά έναν συνδυασμό του εκτοξευτή CAMM iLauncher της MBDA κι ενός φορτηγού Jelcz 8×8 πολωνικής κατασκευής.

Τα δύο μέρη επιβεβαίωσαν τη βούληση που εξέφρασε η συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης για την πυραυλική τεχνολογία που υπογράφηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2017 μεταξύ της PGZ-MBDA για συνεργασία σε προγράμματα έρευνας κι ανάπτυξης πυραύλων στο μέλλον. Η εν λόγω πρόταση ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη καρποφορία της συμφωνίας αυτής.

Η οικογένεια πυραύλων CAMM χρησιμοποιεί ενεργό σύστημα αναζήτησης ραντάρ επόμενης γενιάς και τεχνολογίες soft-launch. Ένα σύστημα αναχαίτισης με πύραυλους CAMM είναι σχεδιασμένο να καταρρίψει σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλο αριθμό από τις πιο απαιτητικές σύγχρονες εναέριες απειλές κι είναι κατάλληλο για χρήση τόσο σε επίγειες όσο και θαλάσσιες πλατφόρμες.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com