Νέο θωρακισμένο περιπολικό ειδικών επιχειρήσεων για την κορεατική Ακτοφυλακή

0
55

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Ακτοφυλακή της Νότιας Κορέας παρέλαβε πρόσφατα το πρώτα σκάφος μίας νέας κλάσης περιπολικών σκαφών που διαθέτουν θωράκιση κι είναι εξοπλισμένα και βελτιστοποιημένα για ειδικές επιχειρήσεις.

Ναυπηγούνται από την τοπική εταιρεία ΗΗΙ, έχουν εκτόπισμα 50 τόνων, μήκος 24,7 μέτρων, πλάτος 5,2 μέτρων και γάστρα από αλουμίνιο. Ενσωματώνουν δε θωράκιση σε κρίσιμους τομείς όπως το μηχανοστάσιο, η θάλαμος πλοήγησης και ο χώρος του πληρώματος.

Η πρόωση με κινητήρα τύπου waterjet εξασφαλίζει ταχύτητα μέχρι 40 κόμβους σε ρηχά νερά και φέρει και μπορεί να κάνει άφεση εν κινήση φουσκωτής ενισχυμένης βάρκας (RHIB) ενώ διαθέτει σύστημα έρευνας στο υπέρυθρο φάσμα (FLIR) και οπλισμό αποτελούμενο από διάφορα πολυβόλα.

Μπορεί να μεταφέρει 20 άτομα, μέλη πληρώματος και ομάδα εφόρμησης για νηοψίες κι άλλες επιχειρήσεις αστυνομικής φύσης. Συνολικά παραγγέλθηκαν δυο πλοία της κλάσης αυτής το 2017.

Αυτό το σκάφος, μαζί με το μελλοντικό αδελφό του πλοίο που είναι υπό παραγγελία προβλέπεται να αναπτυχθούν επιχειρησιακά κατά μήκος των πέντε νήσων της Δυτικής Θάλασσας από τον Οκτώβριο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com