Νέο συμβόλαιο παραγωγής για περιπλανώμενα πυρομαχικά Switchblade

0
29

Μοιραστείτε το άρθρο

Η εταιρεία AeroVironment κέρδισε έργο παραγωγής αξίας 76 εκατομμυρίων δολαρίων για να προμηθεύσει μια αδιευκρίνιστη ποσότητα περιπλανώμενων (loitering) πυρομαχικών Switchblade στον αμερικανικό Στρατό και τους Αμερικανούς Πεζοναύτες.

Τα εν λόγω πυρομαχικά θα παραδοθούν στους δύο κλάδους μέχρι το τέλος Απριλίου 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ο μοναδικός πελάτης της AeroVironment για το Switchblade, καθώς η εταιρεία έχει προσπαθήσει έντονα να αποκτήσει έγκριση για την πώληση του όπλου στο εξωτερικό.

Ωστόσο, η AeroVironment ελπίζει να εξασφαλίσει την πρώτη παραγγελία εξαγωγής της για το Switchblade το 2020, αφού έλαβε πρόσφατα άδεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να πουλήσει το όπλο σε ένα μικρό υποσύνολο στρατιωτικών χωρών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις ενός εκ των στελεχών της στο FlightGlobal πριν λίγους μήνες.

Η AeroVironment ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που δημιούργησαν περιπλανώμενα πυρομαχικά άρκετα μικρά και φορητά ώστε να μπορούν να μεταφερθούν από τους στρατιώτες επί του πεδίου επιχειρήσεων. Ωστόσο, επειδή δεν της επιτρεπόταν να τα προωθήσει στις διεθνείς αγορές, ανταγνιστικοί κατασκευαστές παρόμοιων πυρομαχικών από το Ισραήλ, για παράδειγμα, όπως η Elbit Systems και η Israel Aerospace Industries, έχουν κυριαρχήσει στην αγορά εκτός των ΗΠΑ.

Η AeroVironment πρόσφατα έχει ξεκινήσει δοκιμές για μια μεγαλύτερη παραλλαγή του Switchblade ικανή να μεταφέρει ένα μεγαλύτερο οπλικό φορτίο και να ταξιδεύει πολύ πιο μακριά, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τον Μάρτιο.

Το μεγαλύτερο πυρομαχικό συγχρηματοδοτείται από έναν μη κατονομαζόμενο πελάτη και θα μπορούσε να είναι μια αντιαρματική παραλλαγή του Switchblade, αν και η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Το κλασικό Switchblade είναι ένα κρίσιμο μέρος των πωλήσεων της AeroVironment. Κατά το 2019, η εταιρεία είχε έσοδα 314 εκατομμυρίων δολαρίων, το 21% των οποίων προήλθε από τα πυρομαχικά.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com