Ντεμπούτο για το σύστημα ενεργής αυτοπροστασίας αρμάτων Pulat για τον Τουρκικό Στρατό στην Συρία

0
39

Μοιραστείτε το άρθρο

Την πρώτη του επιχειρησιακή εμφάνιση στην Συρία με τον Τουρκικό στρατό έκανε το ενεργό σύστημα αυτοπροστασίας αρμάτων της Aseslan τοποθετημένο πάνω σε M60TM3.

Το Pulat βασίζεται στο Ουκρανικό σύστημα Zaslon, το οποίο η Aseslan δήλωσε το 2018 πως θα τοποθετήσει μαζικά ο Τουρκικός Στρατός στα  M60TM και Leopard 2 A4 που διαθέτει μετά τις ντροπιαστικές γι αυτόν  εικόνες των κατεστραμμένων αρμάτων του Τουρκικού στρατού από αντι-αρματικά των Κούρδων κατά την επιχείριση, ειδικά κατά την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη στην Αλ Μπαμπ.

Γιατί τα τουρκικά Leo2A4 απέτυχαν παταγωδώς στη Συρία;

Σύμφωνα με την Aseslan το Pulat δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό απέναντι σε RPG αλλά και αντι-αρματικούς πυραύλους τους οποίους αναχαίτισε επιτυχώς. Μένει να αποδειχτεί στο πεδίο της μάχης κατα πόσο οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αληθείς.

Η εμφάνιση του συστήματος τοποθετημένο μαζικά στα Τουρκικά άρματα δείχνει ότι ο Τουρκικός στρατός μαθαίνει από τις αποτυχίες του και εξελίσσει και εκσυγχρονίζει το υλικό του  την στιγμή που ο Ελληνικός στρατός δεν έχει κανένα σύστημα ενεργής προστασίας για τα άρματά του έναντι της πανσπερμίας των αντι- αρματικων όπλων που διαθέτει ο Τουρκικός στρατός.Η τουρκική εμπειρία από τις προηγούμενες εμπλοκές στην Συρία ήταν σίγουρα αρκετά “διαφωτιστικές” για τους Τούρκους επιτελείς, καθώς οι υψηλές απώλειες τους ανάγκασαν να αναδιαμορφώσουν τις τακτικές τους και να προβούν σε άμεσες αγορές εξοπλισμού, όπως για παράδειγμα συστήματα αυτοπροστασίας για τα άρματα μάχης. Τα “παθήματα” έγιναν “μαθήματα” για τους Τούρκους, και σίγουρα αυτό θα είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει και τα ελληνικά επιτελεία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com