Ξεκινά η παραγωγή των πρώτων αντιπλοϊκών πυραύλων NSM για το ναυτικό των ΗΠΑ

0
21

Μοιραστείτε το άρθρο

Η νορβηγική εταιρία Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) κέρδισε το πρώτο συμβόλαιο παραγωγής του νέου πυραύλου επιφανείας-επιφανείας NSM (Naval Strike Missiles) για το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Το συμβόλαιο αξίας 203 εκατομμυρίων νορβηγικών κορωνών (21.2 εκατ. δολάρια) υπογράφηκε με την Raytheon Missile Systems που αναλαμβάνει την συναρμολόγηση των πυραύλων στο πλαίσιο του προγράμματος “Οπλικού Συστήματος (κρούσης) πέραν του Ορίζοντος” (Over-The-Horizon Weapon System – OTH WS).

Βλήματα NSM για το Αμερικανικό Ναυτικό με την «βούλα» Raytheon!

Σύμφωνα με πηγές το συμβόλαιο βασίζεται στην συμφωνία του Μαΐου 2018 που υπεγράφη με συνολικό στόχο για παραγγελία ύψους 847 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο πύραυλος NSM της Kongsberg είναι ένας πύραυλος ακριβείας που μπορεί να εντοπίσει και να καταφέρει πλήγματα σε εχθρικά πλοία σε αποστάσεις 185 ως 555 χιλιομέτρων ανάλογα με την έκδοση και το προφίλ πτήσης.

Η Raytheon ανέλαβε το 2018 την υποχρέωση να κατασκευάσει και να παραδώσει στο αμερικανικό ναυτικό πυραύλους NSM για χρήση από τα Πλοία Παράκτιας Μάχης (LCS) και τις μελλοντικές φρεγάτες. Το 2019 το USS Gabrielle Giffords (LCS 10) έγινε το πρώτο αμερικανικό πολεμικό που εκτόξευσε κατευθυνόμενο βλήμα NSM κατά τη διάρκεια της ναυτικής άσκησης Pacific Griffin κοντά στο Γκουάμ.

Νεότερα στοιχεία για την εγκατάσταση του πυραύλου NSM στις LCS

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com