Οι ΑΕΜ που άφησε πίσω του το ΙΚ στην ανατολική Συρία

0
112

Το Μάρτιο του 2019 η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος) έφυγε από την ανατολική Συρία. Πίσω τους άφησαν καταστροφή και ερείπια, αλλά ανάμεσα τους και ένα μεγάλο αριθμό από ΑΕΜ (Αυτοσχέδιοι Εκρηκτικοί Μηχανισμοί) που προορίζονταν να εξοπλίσουν τρομοκράτες τους. Εδώ θα δούμε κάποιες φωτογραφίες από αυτούς που βγήκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από τη περιοχή Μπαγκούζ.

Πηγή: AFP.com

Παραπάνω βλέπετε τα ερείπια και τη καταστροφή της γνωστής ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης στην ανατολική Συρία. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές που έχασε η οργάνωση πρόσφατα, εκεί δε κατάφεραν να παγιδέψουν με εκρηκτικά πολλές υποδομές. Κάτι που δείχνει ότι έχουν χάσει τις ικανότητες του παρελθόντος. Πολύ θετικό για ολούς μας.

Πηγή: AFP.com

Παρότι εικόνες όπως οι παραπάνω έχουν κάποιο ενδιαφέρον για εντοπισμό θέσεων, ζημιές από διαφορετικά όπλα, κτλ. Για τη θεματολογία της σελίδας μας δε προσφέρουν πολλά. Ωστόσο, ανάμεσα τους είδαμε και τις παρακάτω. Εκεί βλέπουμε εκρηκτικά γιλέκα και εκρηκτικές ζώνες αυτοκτονίας πεταμένες, πιθανότατα έξω από κάποιο εργαστήριο κατασκευής τους στη περιοχή. Αυτό έχει ενδιαφέρον για τη σελίδα μας γιατί μπορούμε να μελετήσουμε τη τεχνογνωσία και εξελίξεις στο σχεδιασμό τους.

Πηγή: AFP.com

Εδώ βλέπουμε ότι δεν έχουν αλλάξει πολύ από τα σχέδια των τελευταίων ετών και καμία δε διαθέτει ηλεκτρική πυροδότηση. Φαίνεται ότι όλες έχουν ίδιο σχεδιασμό με αυτή που είχαμε παρουσιάσει και στο άρθρο μας «Εκρηκτική ζώνη στο Ιντλίμπ, Συρία». Μάλιστα, στη κάτω δεξιά βλέπουμε ότι έχει χρησιμοποιηθεί και ο ίδιος πυροδοτικός μηχανισμός χειροβομβίδας επάνω στο ακαριαίο πυραγωγό σχοινί. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε τις τακτικές του εχθρού για να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, και εδώ βλέπουμε ότι δεν έχουν εξελιχθεί καθόλου εδώ και αρκετό καιρό.

Source link