Οι Αμερικανοί προσφέρουν περιπολικά στους Ουκρανούς (…άντε να παίρνουν κι άλλοι σειρά)

0
27

Μοιραστείτε το άρθρο

Δύο περιπολικά κλάσης Island έφθασαν στην Οδησσό στις 21 Οκτωβρίου, στα πλαίσια προγράμματος ενίσχυσης του Ουκρανικού Ναυτικού με παροπλισμένα αμερικανικά πλοία.

Όπως αναφέρει το «Naval News», η μεταβίβαση των περιπολικών έγινε μέσω του προγράμματος EDA, αποφασίστηκε το 2014, αλλά καθυστέρησε επειδή ο πρώην Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ήθελε να στηρίξει το τοπικό ναυπηγείο Kuznya Na Rubalskomy, που ανήκει στον ίδιο.

Τα περιπολικά λέγονται «P190 Sloviansk» και «P191 Starobilsk», τα οποία είναι ονόματα πόλεων του Ντορμπάς. Προηγουμένως τα περιπολικά άνηκαν στην αμερικανική ακτοφυλακή ως «USCGC Drummond» και «USCGC Cushing», παίρνοντας μέρος σε αποστολές Έρευνας & Διάσωσης, καταπολέμησης της παράνομης αλιείας, της παράνομης μετανάστευσης και του εμπορίου ναρκωτικών στον Κόλπο του Μεξικού και την Καραϊβική Θάλασσα.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 49 περιπολικά κλάσης Island, μεταξύ 1985 και 1992. Τα περιπολικά έχουν μήκος 34m, εκτόπισμα 168t, 18μελές πλήρωμα και αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 29,5kn. Διαθέτουν πυροβόλο Mk 38 των 25mm και δύο πολυβόλα M2 των 12,7mm.

ThinkOutofTheBox: Μήπως αντί για καταδρομικά Ticonderoga, έχει μεγαλύτερη αξία να ζητήσουμε από τις ΗΠΑ περιπολικά Cyclone;

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com