Οι ΗΠΑ δωρίζουν 60 ΤΟΜΑ Bradley στην Κροατία

0
34

Φωτoγραφία: λοχαγoύ John Farmer

Μοιραστείτε το άρθρο

Ο υπουργός Άμυνας της Κροατίας, Damir Krsticevic, ανακοίνωσε επίσημα πως οι ΗΠΑ πρόκειται να παραχωρήσουν δωρεάν 60 ΤΟΜΑ Bradley έκδοσης ODS (Operation Desert Storm).

“Οι ΗΠΑ δέχτηκαν να παραχωρήσουν 60 οχήματα μάχης Bradley με σκοπό την συγκρότηση ενός πλήρους σύνθεσης Βαρέως Μηχανοκίνητου Τάγματος και άλλα 24 οχήματα ως ανταλλακτικά”, φέρεται να δήλωσε ο Krsticevic στο πλαίσιο ομιλίας του με τίτλο “το μέλλον της κροατικής αμυντικής βιομηχανίας και νέες τεχνολογίες” στη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου για την Άμυνα. Τα οχήματα που έχουν επιλεγεί βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, σύμφωνα με δηλώσεις του Κροάτη υπουργού, ενώ η Κροατία θα δαπανήσει 2 έως 5 εκατομμύρια δολάρια ανά όχημα για να τα επαναφέρει από την κατάσταση μακράς αποθήκευσης και να εκσυγχρονίσει μελλοντικά.

Ο Krsticevic δήλωσε επίσης πως η Κροατία συμμετέχει στο πρόγραμμα ERIP, ένα πρόγραμμα βοήθειας σε χώρες του πρώην Ανατολικού Συνασπισμού για να αποβάλουν τα πρώην σοβιετικά αμυντικά συστήματα από το οπλοστάσιό τους. Η Κροατία θα λάβει 25 εκατομμύρια δολάρια εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της έναντι του ΝΑΤΟ. Η εταιρία BAE Systems που υποστηρίζει το όχημα Bradley εδώ και πάνω από 30 χρόνια με διάφορα πακέτα εκσυγχρονισμού, έδειξε ενδιαφέρον να μετάσχει στην κροατική βαριά βιομηχανία Đuro Đaković Grupa d.d., κατασκευάστρια μεταξύ άλλων του άρματος M-95 Degman, κροατικής εξέλιξης του Μ-84 και του τροχοφόρου τεθωρακισμένου LOV-1, για να βοηθήσει στην υποστήριξη των οχημάτων σε κροατική υπηρεσία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com