Οι ΗΠΑ προσφέρουν Scan Eagles και αναβαθμισμένα Bell 412 για την Ινδονησία

0
22

Μοιραστείτε το άρθρο

Εγκρίθηκε τελικά και δρομολογείται η προσφορά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την ενίσχυση των ικανοτήτων επιτήρησης των ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας. Η αμερικανική προσφορά αφορούσε στην δωρεά με τη μορφή υλικού 14 μη-επανδρωμένων αεροσκαφών ScanEagle της Boeing/Insitu και στην αναβάθμιση των 3 ελικοπτέρων Bell 412 που υπηρετούν με το πολεμικό ναυτικό της Ινδονησίας.

Η αμερικανική δωρεά είναι ύψους 34.6 εκατομμυρίων δολαρίων και είχε προταθεί αρχικά το 2014 στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ναυτικής Ασφάλειας (MSI) Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, που είναι μια κίνηση των ΗΠΑ για να ενισχύσουν τις φιλικές προς αυτές χώρες στον τομέα της επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων τους. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει, εκτός από την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ και θα πραγματοποιείτο μέσω FMF.

Η Ινδονησία απορρίπτει τις κινεζικές διεκδικήσεις στη Νότια Κινεζική Θάλασσα

H πρόταση προς την Ινδονησία αφορούσε στο ΜΕΑ Scan Eagle, ένα μικρό UAV με σημαντικές ικανότητες επιτήρησης ημέρα και νύχτα, ικανό να εκτοξεύεται από την ξηρά ή από πλοία και να παραμένει στον αέρα ως και 24 ώρες. Το δεύτερο σκέλος αφορούσε στην αναβάθμιση των 3 Bell 412 του ινδονησιακού ναυτικού, πιθανώς με νέα ηλεκτρονικά και οπτικά συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου, αν και τα ακριβή στοιχεία της αναβάθμισης δεν ανακοινώθηκαν.

Τμήμα της αναβάθμισης θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της ινδονησιακής εταιρίας ηλεκτρονικών PT Len Industri (Persero), που θα εμπλακεί κατόπιν και στην διασύνδεση των συστημάτων με το υπάρχον δίκτυο διοίκησης και ελέγχου, μια διαδικασία που θα στοιχίσει επιπλέον 720,000 δολάρια.

H Ινδονησία κατασκευάζει Μη Επανδρωμένο MALE!

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com