Οι ΗΠΑ προωθούν την πώληση οπλισμένων drones στα ΗΑΕ

0
10

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει το Κογκρέσο σχετικά με την πιθανή πώληση 18 οπλισμένων drones MQ-9B στα ΗΑΕ, σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να κοστίσει συνολικά $2,9 δις.

Σύμφωνα με το «Reuters», το πακέτο περιλαμβάνει τη μεταβίβαση 15+3 MQ-9B, τα οποία θα μπορούσαν να παραδοθούν στα ΗΑΕ το 2024 αν η πώληση δεν εμποδιστεί από το Κογκρέσο.

Τα ΗΑΕ θα προμηθευτούν F-35 και EA-18G σε αντάλλαγμα για την ειρήνη με το Ισραήλ

Η κίνηση έρχεται μία εβδομάδα μετά από αντίστοιχη ενημέρωση για την πώληση μέχρι 50 μαχητικών F-35, ως αποτέλεσμα μιας συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ-ΗΑΕ στο περιθώριο της ιστορικής συνθήκης ειρήνης Ισραήλ-ΗΑΕ. Εκτός από το F-35 και το MQ-9B, τα ΗΑΕ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το EA-18G, που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και έχει επιλεγεί από τη Γερμανία.

Η πιθανή πώληση των οπλισμένων MQ-9B στα ΗΑΕ συμβαίνει μετά την αναθεώρηση της στάσης των ΗΠΑ γύρω από τους όρους εξαγωγής drones της συγκεκριμένης κατηγορίας σε άλλες χώρες. Σε αυτό το σκηνικό, έχει ήδη εγκριθεί η πιθανή πώληση τεσσάρων MQ-9B στην Ταϊβάν, με εκτιμώμενο κόστος $600 εκατομμύρια.

 

Η νέα «Πτήση» 06, ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com