Οι Πεζοναύτες άρχισαν να παραλαμβάνουν το προστατευτικό γιλέκο επόμενης γενιάς – Commandos.gr

0
48

Το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ξεκίνησε την παραλαβή των προστατευτικών γιλέκων επόμενης γενιάς που προσφέρουν στους Πεζοναύτες βελτιωμένη εφαρμογή, μορφή και χρήση.

Ο φορέας πλακών 3ης γενιάς (Plate Carrier Generation III – PC Gen. III) είναι ένα ελαφρύ σύστημα μεταφοράς πλακών που, όταν είναι εφοδιασμένος προστατευτικές πλάκες, προστατεύει από φυσίγγια και θραύσματα. Το γιλέκο θα αντικαταστήσει τον παλιό φορέα πλακών (Plate Carrier), ο οποίος τέθηκε σε υπηρεσία το 2011. Η απομάκρυνση των περίσσιων υλικών μειώνει το συνολικό βάρος του συστήματος και αυξάνει την ικανότητα εκτέλεσης ελιγμών.

“Το σύστημα αυτό προστατεύει τους Πεζοναύτες στο πεδίο της μάχης”, δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Άντριου Κονίσκι, ο Διευθυντής Προγράμματος του Εξοπλισμού Πεζοπόρων Πεζοναυτών της Διοίκησης Συστημάτων Σώματος Πεζοναυτών. “Το PC Gen. III είναι σημαντικό επειδή είναι σχεδόν 25 τοις εκατό ελαφρύτερο από την παλιότερη τεχνολογία”.

Το 2016, η Διοίκηση Συστημάτων Σώματος Πεζοναυτών (MCSC) εκπόνησε μελέτη για να ανάλυση τα κομμάτια και την αποτελεσματικότητα μιας πρωτότυπης έκδοσης του PC Gen. III. Οι Πεζοναύτες δοκιμάσαν τα παλιά και τα πρωτότυπα συστήματα κατά τη διάρκεια διάφορων δοκιμασιών εμποδίων, συμπεριλαμβανομένης πορείας 15 χιλιομέτρων με σταθερό ρυθμό βήματος.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν τις δοκιμασίες ταχύτερα και φάνηκαν να διαθέτουν καλύτερη φυσική κατάσταση όταν χρησιμοποιούσαν την καινούρια τεχνολογία. Η κινητικότητα και ικανότητα των Πεζοναυτών στον χειρισμό ενός όπλου βελτιώνεται όταν χρησιμοποίησαν το πρωτότυπο PC Gen. III, δήλωσε ο Κονίσκι.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του PC Gen. III έγκειται στην εφαρμογή του. Το MCSC αύξησε το εύρος των μεγεθών, δίνοντας σε σχεδόν 15000 Πεζοναύτες τη δυνατότητα -σε άνδρες και γυναίκες- να φορέσουν το σύστημα σε σχέση με την παλιά τεχνολογία. Το νέο σύστημα ταιριάζει επίσης καλύτερα πάνω στο σώμα, αυξάνει την προστασία και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού λόγω ακατάλληλης τοποθέτησης.

Το σύστημα επόμενης γενιάς σχεδιάστηκε για να ταιριάζει σε προσωπικό όλων των μεγεθών και σωματότυπων – από το 2 τοις εκατό των γυναικών Πεζοναυτών ως το 98 τοις εκατό των Ανδρών Πεζοναυτών. Η καμπυλότητα των προστατευτικών πλακών καλύπτει το στήθος και την κοιλιακή χώρα χωρίς συμβιβασμούς στην προστασία.

Οι πεζοπόροι Πεζοναύτες θα είναι οι πρώτοι που θα παραλάβουν το PC Gen. III. Έπειτα το νέο αλεξίσφαιρο σώματος θα παραδοθεί στις μονάδες υποστήριξης. Το γραφείο προγράμματος αναμένει ότι το PC Gen. III θα φτάσει στην πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα (FOC) μέχρι το οικονομικό έτος (FY) 2023.

Σχετικά άρθρα

Αμυντικά νέαΕξάρτυση μάχηςΗΠΑ-USAΠεζικό (ΠΖ)ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Source link