Οι πιλότοι των αμερικανικών RC-135 πάνε Αγγλία για εξομοιωτές – οι δικοί τους… πνίγηκαν στη λάσπη

0
35

Μοιραστείτε το άρθρο

Οι πρόσφατες πλημμύρες στη αεροπορική βάση Όφφουτ στη Νεμπράσκα είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών ζημιών στις κτηριακές εγκαταστάσεις, όπου μεταξύ άλλων στεγάζονταν οι εξομοιωτές των αεροσκαφών ηλεκτρονικής επιτήρησης και αναγνώρισης RC-135.

Οι εξομοιωτές καταστράφηκαν από τις πλημμήρες επιβραδύνοντας έτσι δραματικά την εκπαίδευση των πληρωμάτων των αεροσκαφών αυτών, έτσι η αμερικανική Αεροπορία στέλνει τώρα τα πληρώματα στο Ηνωμένο Βασίλειο για εκπαίδευση στους εκεί εξομοιωτές των ίδιων αεροσκαφών της βασιλικής Αεροπορίας.

RC-135 Rivet Joint: η προσωποποίηση της (αν)ασφάλειας πτήσεων

Τώρα οι πιλότοι της 55 Πτέρυγα όπου ανήκουν οργανικά τα συγκεκριμένα αεροσκάφη της Όφφουτ πάνε στην Αγγλία, στην αεροπορική βάση RAF Waddington καθώς και Γκρίνβιλ του Τέξας όπου υπάρχουν παρόμοιες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την εκπρόσωπος Τύπου της Αεροπορίας Αλεξάντρια Γουόρλεϊ.

Εντούτοις, αυτοί οι εξομοιωτές «δεν είναι αρκετοί για να υποκαταστήσουν τους εξομοιωτές της Όφφουτ, οπότε η πτέρυγα αναγκάζεται να χρησιμοποιεί και τα ίδια τα αεροσκάφη RC-135 είτε στατικά στη γραμμή πτήσης για να «παρέχει κάποια βασική εκπαίδευση εξοπλισμού και οργάνων» είτε σε κανονικές πτήσεις προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια εκπαίδευσης για τα πληρώματα.

Η RAF παρέλαβε το τρίτο RC-135V/W

Η πλημμύρα προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον τρεις από τους προσομοιωτές πτήσης για αεροσκάφη RC-135 που βρίσκονται στην αεροπορική βάση Όφφουτ, σύμφωνα με το περιοδικό Air Force Magazine.

Δύο άλλοι εξομοιωτές πτήσης ήταν εκτός λειτουργίας για “ένα μήνα” μέχρι να αποκατασταθούν στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με το περιοδικό. Ωστόσο θα κοστίσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια η επισκευή των υπόλοιπων κατεστραμμένων εξομοιωτών.

Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις εκπαιδεύονται 1.063 πιλότοι κάθε χρόνο, από τους οποίους περίπου 300 είναι νέοι πιλότοι που δεν έχουν ξαναπετάξει με τον συγκεκριμένο τύπο. Στην δε βάση σταθμεύουν συνήθως 10 έως 15 αεροσκάφη RC-135.

Τον Μάρτιο, μεγάλες πλημμύρες έπληξαν την Όφφουτ αφού υπήρξε απροσδόκητη άνοδος της στάθμης των υδάτων μετά την άνοδο των επιπέδων των υδάτων στον ποταμό Μιζούρι.

Πλημμύρισε η ΑΒ που στεγάζει το αρχηγείο της STRATCOM και άλλες σημαντικές Μοίρες

Επρόκειτο όπως ειπώθηκε για «μία πλημμύρα που συμβαίνει μία φορά στα 500 χρόνια» αλλά ανάγκασε την Αεροπορία να κλείσει δεκάδες υποδομές και είχε κόστος τουλάχιστον 420 εκατομμύρια δολάρια μόνο για καθαρισμό και αποκατάσταση ζημιών στη βάση.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com