Οι Σέρβοι εκπαιδεύτηκαν στα S-400 και Pantsir-S1 στη Ρωσία

0
30

Μοιραστείτε το άρθρο

Προσωπικό της Σερβικής Αεροπορίας έλαβε εντατική εκπαίδευση στα προηγμένα Α/Α συστήματα S-400 και Pantsir-S1 στη Ρωσία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Igor Bozinovski, το ίδιο προσωπικό συμμετείχε στην πρώτη ρωσοσερβική άσκηση Α/Α άμυνας «Slavic Shield – 2019», που ξεκίνησε την ίδια ημέρα στο Αστραχάν.

Η Σερβία έχει αιτηθεί την απόκτηση του S-300PMU-2

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Krasnaya Zvezda», οι Σέρβοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα Pantsir-S1 και S-400, αλλά και το ραντάρ πρόσκτησης στόχων 91N6E «Big Bird». Μετά τη θεωρητική κατάρτιση, οι Σέρβοι ολοκλήρωσαν αρκετές εκπαιδευτικές αποστολές με Pantsir-S1. Για την εκπαίδευση στο S-400 χρησιμοποιήθηκε εξομοιωτής ALTEK-400. Στους Σέρβους επιδείχθηκε επίσης εκτοξευτής του S-400 εξοπλισμένος με τέσσερα Κ/Β 9M96. Κάθε εκτοξευτής μπορεί να μεταφέρει μέχρι 16 9M96.

Είναι η Σερβία ο επόμενος χρήστης του Pantsir;

Το σερβικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε την εκπαίδευση στα S-400 και Pantsir-S1 ως «τμήμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που σκοπεύουν στην εκπαίδευση και τη βελτίωση των ικανοτήτων του προσωπικού των σερβικών ενόπλων δυνάμεων». Ωστόσο, τα συστήματα στα οποία οι ίδιοι καταρτίστηκαν στη Ρωσία δεν βρίσκονται σε σερβική υπηρεσία, αναζωπυρώνοντας τις φήμες για την απόκτησή τους – ειδικά του Pantsir.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com