Οι MEKO A200 της Αιγύπτου θα φέρουν νοτιοαφρικανικούς Α/Α πυραύλους Umkhonto

0
45

Μοιραστείτε το άρθρο

Η νοτιοαφρικανική εταιρεία Denel θέλει να πουλήσει Α/Α πυραύλους Umkhonto στην Αίγυπτο, για τον εξοπλισμό των 4 υπό παραγγελία φρεγατών MEKO A200.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το «Mail & Guardian», η Denel έχει συμφωνήσει την πώληση 96 Α/Α πυραύλων Umkhonto-R και στοχεύει να πουλήσει άλλους 32 Umkhonto-IR. Το εκτιμώμενο κόστος της συμφωνίας φθάνει τα R4,5 δις (€269,7 εκατ. με την τρέχουσα ισοτιμία), εκ των οποίων τα R1,5 δις θα δοθούν ως προκαταβολή.

Η Denel βρίσκεται σε ιδιαίτερα άσχημη οικονομική κατάσταση και το αιγυπτιακό συμβόλαιο θα αμβλύνει το πρόβλημα, χωρίς να απαιτηθεί οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής. Παρόλα αυτά, η εξαγωγή των Umkhonto στην Αίγυπτο «σκοντάφτει» στη νοτιοαφρικανική νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την πώληση οπλικών συστημάτων σε χώρες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα (όπως κατηγορείται η Αίγυπτος), βρίσκονται σε πόλεμο ή υπόκεινται σε εμπάργκο από τον ΟΗΕ.

Κάθε MEKO A200 φέρει 32 Α/Α πυραύλους Umkhonto, με ενδεικτική εμβέλεια 20km για τον Umkhonto-IR και 60km για τον Umkhonto-R.

Οι πρώτες 3 MEKO A200 της Αιγύπτου θα είναι έτοιμες το 2024

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com