Ολοκλήρωση εγκατάστασης και δοκιμών συστημάτων στην δεύτερη φρεγάτα SIGMA της Ινδονησίας

0
27

Μοιραστείτε το άρθρο

Τα ολλανδικά ναυπηγεία Damen και οι συνεργάτες τους στην Ινδονησία, PT PAL ολοκλήρωσαν την εγκατάσταση υποσυστημάτων μάχης στη δεύτερη φρεγάτα πολλαπλού ρόλου κλάσης Perusak Kawal Rudal (PKR) (τύπου SIGMA 10514), KRI Gusti Ngurah Rai (332).

Ολλανδική Φρεγάτα Damen SIGMA, θα μπορούσε να είναι μια λύση για το ΠΝ;

Το ολλανδικό σύστημα ναυπήγησης που ακολουθεί η Damen περιλαμβάνει την αρθρωτή κατασκευή κατά τμήματα, κάποια από τα οποία ναυπηγούνται στις εγκαταστάσεις της Damen στην Ολλανδία και άλλα επί τόπου στη χώρα που έθεσε την παραγγελία, στην περίπτωση της Ινδονησίας στα ναυπηγεία PT PAL στην ανατολική Ιάβα. Στην τελική φάση του προγράμματος τα τμήματα μεταφέρονται από την Ολλανδία και συναρμολογούνται επι τόπου στη χώρα παραγγελίας. Ακολουθεί η εγκατάσταση υποσυστημάτων και οι τελικές δοκιμές.

Με τον τρόπο αυτό η Damen μπορεί να μειώσει το χρόνο παράδοσης και το κόστος ενώ διατηρεί το στρατηγικό έλεγχο κρισίμων τεχνολογιών ενώ μοιράζεται μέρος της εμπειρίας της με άλλες χώρες και να παραδώσει πλοία υψηλών προδιαγραφών ποιότητας κατασκευής σε τρίτες χώρες.

Με την εγκατάσταση και ολοκλήρωση των υποσυστημάτων η Damen θα παράσχει την απαραίτητη εκπαίδευση στο πλήρωμα του πλοίου για τη λειτουργία και συντήρησή του.

Στην δέσμευση των ναυπηγείων Damen αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας τονίζοντας τη συμμετοχή της ολλανδικής εταιρίας στη ναυπήγηση των 6 φρεγατών SIGMA που θα είναι το μέλλον του στόλου επιφανείας της Ινδονησίας.

Η Damen και η Thales εκπαίδευσαν 328 εργάτες, μηχανικού, σχεδιαστές και τεχνίτες ναυπηγείων και ενεπλάκησαν στην μεταφορά τεχνογνωσίας σε τοπικές εταιρίες για ανάπτυξη λογισμικού, υποστήριξη και τελικώς την ανάπτυξη ενός ινδονησιακού συστήματος μάχης.

Συνολικά, οι νέες φρεγάτες ενσωμάτωσαν:

  • πυραύλους MICA VL για αντιαεροπορικές απειλές
  • πυραύλους Exocet για απειλές από στόχους επιφανείας
  • ελαφρές τορπίλες για υποβρυχιακές απειλές
  • πυροβόλο των 35 mm ταχείας βολής για αντιμετώπιση στόχων επιφανείς και αέρος
  • ηλεκτρονικά συστήματα παραπλάνησης απειλών δια ηλεκτρομαγνητικής ανακατεύθυνσης
  • τροποποίηση του συστήματος υπολογισμού για τον έλεγχο όλων των ανωτέρω

Στις 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν εκτενείς δοκιμές εν πλω για να διαπιστωθεί η πιστοποίηση των αλλαγών στο σύστημα μάχης και η αρμονική λειτουργία τους στο όριο των τεθειμένων προδιαγραφών.

Το ναυτικό της Ινδονησίας με την κίνηση αυτή είναι έτοιμο να παραλάβει και τη δεύτερη φρεγάτα SIGMA 10514 έναντι πρόθεσης απόκτησης 6 πλοίων. Ο παροπλισμός των παλιών ολλανδικής ναυπήγησης φρεγατών γενικής χρήσης κλάσης Ahmad Yani από τη δύναμή του σύντομα αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην απόσπαση παραγγελίας επιπλέον τεσσάρων SIGMA από την Damen.

Επιπλέον φρεγάτες SIGMA και αντιτορπιλικό stealth προσφέρει η Damen στην Ινδονησία

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com