Ολοκληρώθηκαν οι παραλαβές των KM-SAM Block-1 από την Νοτιοκορεατική Αεροπορία

0
27

Μοιραστείτε το άρθρο

H Διεύθυνση Προμηθειών Αμυντικών Προγραμμάτων (DAPA) της Νότας Κόρέας ανακοίνωσε στις 28 Απριλίου την ολοκλήρωση της παραλαβής του κορεατικού αντιαεροπορικού συστήματος επιφανείας-αέρος μεσαίας ακτίνας (ΚM-SAM) Cheongung Block-1 στην πολεμική αεροπορία της χώρας.

Το σύστημα Cheongung Block-1 μαζί με την έκδοση Block-2 έχει σκοπό την αντικατάσταση των αμερικανικής προέλευσης συστοιχιών αντιαεροπορικού πολέμου MIM-23 Ι-Hawk. Η ανάπτυξη του συστήματος έγινε από τις κορεατικές βιομηχανίες Samsung Thales, LIG Nex1 και Doosan DST με την ενεργό συμμετοχή του ρωσικού σχεδιαστικού οίκου Almaz-Antey και Fakel, λόγος για τον οποία κάποια στοιχεία ομοιάζουν στα ρωσικά σχέδια S-350 και S-400.

Μια συστοιχία Cheongung (“Σιδερένιος Αετός”) αποτελείται από 4 οχήματα εκτόξευσης πυραύλων με 8 πυραύλους το καθένα, ένα κέντρο διοίκησης και ένα σταθμό ραντάρ Παθητικής Ηλεκτρονικής Αναγνώρισης (PESA) που λειτουργεί στην X-band 3D με αρκετές ομοιότητες με το ρωσικό 92N6E. Το ραντάρ μπορεί να εντοπίσει στόχους σε αποστάσεις 100 χλμ. παρακολουθώντας 40 από αυτούς.

Επαναπιστοποίηση των Patriot PAC-2 (πρώην γερμανικών) της Νότιας Κορέας;

Οι πύραυλοι είναι ψυχρής εκτόξευσης, έχουν μήκος 4.6 μέτρα και μπορούν να εμπλέξουν στόχους σε αποστάσεις 40 χλμ. και ύψος ως 49,000 πόδια κινούμενοι με ταχύτητες 4.5 Mach. Η έκδοση Block-2 αναπτύχθηκε αργότερα και έχει και αντιβληματικές ικανότητες λόγω της απειλής των βαλλιστικών βλημάτων της Βόρειας Κορέας. Όλα τα συστήματα φέρονται επί φορτηγών οχημάτων 8×8.

H ανάπτυξη των συστημάτων Cheongung ολοκληρώθηκε μεταξύ του 2001 και 2011 και το σύστημα έγινε αποδεκτό μετά από δοκιμές το 2015 ενώ μπήκε σε παραγωγή το 2017. Το ΚΜ-SAM είναι στο μέσον ενός κορεατικής σύλληψης συστήματος διαστρωματικής αντιαεροπορικής άμυνας με το σύστημα μικρών υψών να είναι ακόμα σε ανάπτυξη και το σύστημα μεγάλων υψών L-SAM αναμένεται να μπει σε υπηρεσία το 2023-2024.

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com