Ολοκληρώθηκε με βολή αποδοχής η ανάπτυξη του ουκρανικού αντιπλοϊκού πύραυλου Neptune

0
25

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Ουκρανία ολοκληρώνει επιτυχώς την ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συγκροτήματος Neptune. Το συγκρότημα αναπτύχθηκε από το γραφείο Luch Design της Ουκρανίας. Η κατασκευή του αντιπυραυλικού πύραυλου R-360 του συγκροτήματος RK-360MT “Neptun” θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε μετά την επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευσή του στις 28 Νοεμβρίου.

Η Ουκρανία έτοιμη για την παραγωγή του νέου αντιπλοϊκού πυραύλου Neptune

«Για πρώτη φορά ο πύραυλος διένυσε απόσταση πάνω από 250 χιλιόμετρα κατά μήκος μιας καθορισμένης διαδρομής και υψόμετρου, δηλαδή μπορούμε να πούμε ότι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του συστήματος με τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά », δήλωσε ο γενικός σχεδιαστής του γραφείου Luch Design κ. Όλεχ Κοροστέλιοφ, σύμφωνα με την ουκρανική έκδοση Defense Express.

Τα επόμενα στάδια της δοκιμής θα χρειαστούν για να εξεταστούν τα πολεμικά χαρακτηριστικά του πυραύλου. Ο πύραυλος R-360 ζυγίζει 870 κιλά ενώ το βάρος της πολεμικής κεφαλής του είναι 150 κιλά. Η εμβέλειά του φτάνει τα 280 χιλιόμετρα και η ταχύτητα είναι περίπου 900 χ.α.ώ.

Είναι σε θέση να φτάσει σε ύψος από 3 έως 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ το συγκρότημα μπορεί ταυτόχρονα να εκτοξεύσει έως και 24 βλήματα, δηλαδή μία πλήρη πυροβολαρχία 6 εκτοξευτών, με το διάστημα μεταξύ των εκτοξεύσεων να να είναι από 3 έως 5 δευτερόλεπτα. Το συγκρότημα μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση έως και 25 χλμ. από την ακτογραμμή και η ανάπτυξή του διαρκεί μέχρι 15 λεπτά.

Δείτε το βίντεο:

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com