Οχήματα Ford Ranger της δημοτικής αστυνομίας του Μεξικό

0
90

Το Μεξικό είναι μία τεράστια χώρα με πολλά προβλήματα εγκληματικότητας. Πρόσφατα βρεθήκαμε για ακόμη μία φορά στο Μεξικό και παρατηρώντας τα οχήματα Ford Ranger της δημοτικής αστυνομίας, αντιληφθήκαμε ότι δεν υπάρχει καμία ανάλυση τους στο ελληνόφωνο διαδίκτυο. Έτσι δημοσιεύσουμε αυτό το άρθρο μας καθώς έχουν κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Πηγή: Emergency-Vehicles.co.uk

Στο Μεξικό ένας σημαντικός αριθμός εξοπλισμών προέρχεται από τις ΗΠΑ διότι είναι γεωγραφικά και διπλωματικά πολύ κοντά. Έτσι συμβαίνει και με τα ημιφορτηγά της Ford για τις δημοτικές αστυνομικές δυνάμεις. Το μοντέλο που έχει επιλεχθεί τα τελευταία χρόνια είναι το Ranger. Ένα όχημα με πετρελαιοκινητήρα 3.2 λίτρων, αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, και ιπποδύναμη 197 ίππων. Βλέπετε ένα από αυτά από προσωπική μας φωτογραφία πριν από λίγο καιρό στο Μεξικό παρακάτω.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Αυτός ο τύπος οχήματος είναι πολύ πρακτικός για το Μεξικό τόσο λόγω των μεγάλων αποστάσεων, όσο και του ότι ακόμα και στις μεγάλες πόλεις υπάρχουν πολλοί χωματόδρομοι και αραιοκατοικημένες περιοχές. Πέρα από το όχημα όμως, τα αστυνομικά αυτά οχήματα έχουν κάποιες ενδιαφέρουσες τροποποιήσεις. Αρχικά στο μπροστινό μέρος τα οχήματα διαθέτουν ειδικές μεταλλικές μπάρες προφυλακτήρα που ασφαλίζουν στο πλαίσιο του οχήματος και τους επιτρέπουν τον ασφαλή εμβολισμό ύποπτων οχημάτων.

Πηγή: NoticiasPapantla.blogspot.com

Μία πιο ενδιαφέρουσα τροποποίηση όμως ότι στη καρότσα του οχήματος έχει τοποθετηθεί ένας μεταλλικός κλωβός για περιπολίες. Κατά τις περιόδους βροχής αυτό καλύπτεται όπως φαίνεται στη παραπάνω φωτογραφία, αλλά κατά κανόνα είναι ανοικτό και επιτρέπει στους δημοτικούς αστυνομικούς να περιπολούν με πολύ μεγαλύτερο οπτικό πεδίο και ελευθερία κινήσεως σε περίπτωση που απαιτείται κάποια άμεση αντίδραση.

Πηγή: Elcelayense.com.mx

Μάλιστα, εάν πάμε σε κάποια πιο δυναμική αστυνομική αρχή όπως είναι για παράδειγμα η ομοσπονδιακή αστυνομία του Μεξικό, συχνά θα δείτε ολόκληρα κομβόι τέτοιων οχημάτων με βαριά οπλισμένους αστυνομικούς να έχουν κάλυψη 360 μοιρών όπως φαίνεται στη συνέχεια.

Πηγή: ABC.net.au

Πέρα από αυτά τα δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οχήματα έχουν ότι θα περίμενε κανείς από ένα αστυνομικό όχημα. Δυνατά φώτα, σειρήνες, ασυρμάτους, βάσεις για οπλισμό, κτλ. Θεωρούμε ότι ειδικά ο μεταλλικός κλωβός περιπολίας είναι κάτι αρκετά ενδιαφέρον που δε το συναντάμε συχνά σε δημοτικές αστυνομικές αρχές εκτός της Λατινικής Αμερικής. Προσφέρει εξαιρετικό οπτικό πεδίο, δυνατότητα άμεσης αντίδρασης, και εύκολη χρήση τόσο μικρών όσο και μεγάλων φορητών όπλων.

Πηγή: AlInstanteBajio.com

Εσείς τι πιστεύετε για αυτό το σχεδιασμό δημοτικών αστυνομικών οχημάτων; Περιμένουμε στα σχόλια τις απόψεις σας, ή ακόμα καλύτερα, τις εμπειρίες σας εάν έχετε πρακτική εμπειρία από χρήση τέτοιων οχημάτων δημοτικής αστυνομίας για επιχειρησιακούς λόγους.

Source link