Ο Α/ΓΕΣ στο Βόλο για τα ελικόπτερα KIOWA

0
41

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ KIOWA ΜΕ ΕΘΝΟΣΗΜΟ

Τα ελικόπτερα KIOWA βρίσκονται πλέον στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στο Βόλο. Ο Αρχηγός ΓΕΣ βρίσκεται σήμερα στο Βόλο όπου θα ξεκινήσει η εκφόρτωσή τους.

 

Στο Βόλο βρίσκεται σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, προκειμένου να είναι παρόν στην εκφόρτωση των ελικοπτέρων Kiowa που θα ξεκινήσει σήμερα από το φορτηγό πλοίο Ocean Giant, το οποίο από χθες βρίσκεται στο λιμάνι του Βόλου. Παράλληλα ο Αρχηγός ΓΕΣ θα πάει στο Στεφανοβίκειο όπου θα επισκεφθεί και την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Στρατός Ξηράς θα παραλάβει 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα KIOWA, με το συνολικό κόστος της σύμβασης να ανέρχεται στο ποσό των 44.156.061 δολαρίων και καλύπτει τη μεταφορά, την αρχική υποστήριξη και την εκπαίδευση των πληρωμάτων των ελικοπτέρων.

Από την αμερικανική πλευρά θα υπάρχει πλήρης τεχνική υποστήριξη και υποστήριξη σε ανταλλακτικά όσο τα ελικόπτερα θα είναι επιχειρησιακά στον ελληνικό στρατό, ενώ επίσης θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για δωρεάν παραχωρήσεις επιπρόσθετων ανταλλακτικών, τα οποία έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα.

Από τα 70 ελικόπτερα τα 36 θα χρησιμοποιηθούν για ανάληψη επιχειρησιακών αποστολών κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο, θα διαθέτουν πλήρες πακέτο επικοινωνιών, αεροναυτιλίας – ραδιοναυτιλίας και οπλικών συστημάτων. Τα 24 θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως εκπαιδευτικά και θα έχουν βασικό εξοπλισμό επικοινωνιών και ναυτιλίας ώστε να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ τα δέκα θα χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά.

Source link