Ο Γερμανικός Στρατός παραλαμβάνει νέες γέφυρες εφόδου LEGUAN

0
47

Γεφύρωση κωλύματος με τη χρήση τμήματος των 14 μέτρων. Το νέο όχημα LEGUAN μπορεί να μεταφέρει δύο τέτοια τμήματα (φωτογραφία: KMW)

Μοιραστείτε το άρθρο

Όπως ανακοίνωσε ο Γερμανικός Στρατός, η δεύτερη μονάδα που εξοπλίζεται με τις νέες γέφυρες εφόδου LEGUAN (Iguana) άρχισε να παραλαμβάνει τα συστήματα από την κατασκευάστρια εταιρία KMW (Kraus Maffei Wegmann).

Πρόκειται για τον 2η Ίλη της 701ής Τεθωρακισμένης Επιλαρχίας Μηχανικού της 37ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητου Πεζικού (37. Panzergrenadierbrigade) με έδρα την πόλη Gera της Θουριγγίας στην ανατολική Γερμανία, που ήδη έχει ξεκινήσει να εκπαιδεύεται με τη νέα γέφυρα.

Γεφυροφόρα άρματα Leguan για τη Φινλανδία

Οι γέφυρες εφόδου είναι τμήματα γεφύρωσης κωλυμάτων που φέρονται επί πηγμάτων αρμάτων μάχης, έχουν την ικανότητα να τοποθετούν τα τμήματα αυτά πάνω από δύσκολα εμπόδια (μικρά ποτάμια, ορύγματα, τάφρους) και ακολουθούν την κίνηση των επιλαρχιών τεθωρακισμένων γεφυρώνοντας τα εμπόδια αυτά και επιτρέποντας στην προέλαση να συνεχίζεται. Η πρακτική αυτή σημασία των οχημάτων μηχανικού είναι μεγάλη και υπάρχει από την αρχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Αν και ο Γερμανικός Στρατός χρησιμοποιεί τις γέφυρες LEGUAN από τη δεκαετία του 1970 φερόμενες σε πήγματα αρμάτων Leopard-1, η ανάπτυξη των μεγαλύτερων και βαρύτερων Leopard-2A4 και -Α5 ανάγκασε τον Γερμανικό Στρατό να αναπτύξει έκδοση της γέφυρας ικανής να αντέξει το βάρος των μεγαλύτερων οχημάτων μάχης. Η γέφυρα μπορεί να αντέξει τις πιέσεις του βάρους κάθε οχήματος κατηγορίας MLC 80 και φέρεται σε πήγμα άρματος μάχης Leopard-2, αφού το Leopard-1 έχει αποσυρθεί πλήρως από τη γερμανική υπηρεσία.

Γεφύρωση τάφρου με χρήση τμήματος 26 μέτρων του συστήματος LEGUAN (φωτογραφία: KMW)

Τα συστήματα γεφύρωσης LEGUAN έρχονται σε δύο εκδόσεις: των 14 και των 26 μέτρων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ξεχωριστά είτε συνδυαστικά για επάλληλη γεφύρωση χάσματος μήκους 20, 32 ή 40 μέτρων.

Υπενθυμίζεται πως ο Ελληνικός Στρατός απέκτησε γέφυρες Leguan με την αγορά των αρμάτων μάχης Leopard-2A6, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε πήγματα από άρματα Leopard-1A4 που αποσύρθηκαν από ελληνική υπηρεσία.

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com