Ο Ελληνικός Στρατός ανέλαβε την αποκατάσταση σπιτιού Υπαξιωματικού που κάηκε

0
43

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Έτος Μέριμνας Προσωπικού φέτος και ο Στρατός Ξηράς δίνει το παράδειγμα. Με πρωτοβουλία του Α/ΓΕΣ ανέλαβε την αποκατάσταση σπιτιού Υπαξιωματικού που κάηκε.

 

 

Το ανθρώπινο πρόσωπό του δείχνει ο Ελληνικός Στρατός, με μια παρέμβαση που είναι καθ’ όλα αξιέπαινη.

Στις 30 Αυγούστου όπως είχε μεταδώσει το e-evros.gr, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα επί της οδού Εθνικής Αντίστασης.

Η φωτιά κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά την κατοικία, που ανήκει σε Υπαξιωματικό του Στρατού που υπηρετεί σε μονάδα της Αλεξανδρούπολης, ενώ εντός του διαμερίσματος του 3ου ορόφου βρισκόντουσαν και 2 μικρά παιδιά τα οποία ευτυχώς δεν διέτρεξαν κίνδυνο.

Με πρωτοβουλία του Aρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή και του Γεωργίου Καμπά, Διοικητή του Δ’ ΣΣ στον Έβρο, ο Ελληνικός Στρατός ανέλαβε τα έξοδα αποκατάστασης του σπιτιού, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει αλληλεγγύη, αλλά και ποιες είναι οι αρχές που διέπουν το Ελληνικό στράτευμα.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ έχει άλλωστε αποδείξει με τη συχνή παρουσία του στον Έβρο, το πόσο κοντά βρίσκεται στην κοινωνία και το στράτευμα που υπηρετεί στα σύνορα της Ελλάδας.

Χάρη στην αξιέπαινη αυτή ενέργεια, η οικογένεια που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπιτικό της, θα μπορέσει να επιστρέψει πίσω στη ζωή της, αφήνοντας πίσω την ανάμνηση της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Μια πράξη από την οποία όλοι μας πρέπει να παραδειγματιστούμε, τόσο σε επίπεδο έμπρακτης συμπαράστασης στο συνάνθρωπο σε στιγμές δοκιμασίας, αλλά κυρίως σε επίπεδο αλληλεγγύης και ενότητας, λέξεις που στην ελληνική ιστορία και πραγματικότητα έχουν κάνει τη διαφορά.

Πρότυπα που σε καιρούς κρίσης είναι δυσεύρετα, και που εμπνέουν εμπιστοσύνη κάνοντας περήφανους του Έλληνες.

Πηγή: e-evros

Source link