Ο Ισμαήλ Ντεμίρ για F-35, εθνικό μαχητικό, S-400, αλλά και… Su-35

0
15

Μοιραστείτε το άρθρο

Ο πρόεδρος της υποδιεύθυνσης αμυντικής βιομηχανίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ προστέθηκε στην λίστα των Τούρκων ανώτατων αξιωματούχων που δηλώνουν δημόσια ότι η Τουρκία εξετάζει την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Su-35S από την Ρωσία.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ έκανε δηλώσεις στην εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου NTV και επιβεβαίωσε την πάγια τουρκική θέση ότι «Δεν συμφωνούμε με τα επιχειρήματα ότι το F-35 και το S-400 δεν μπορούν να βρεθούν στο ίδιο περιβάλλον.»

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια είναι όπως είπαμε το ενδεχόμενο προμήθειας και ρωσικών μαχητικών. Ο Ντεμίρ για το θέμα αυτό δήλωσε: «Είχε μια πρόταση από τον Ρώσο ομόλογό του, η οποία βρίσκεται στην φάση της αξιολόγησης από Τούρκους τεχνοκράτες. Το ζήτημα εξετάζεται από οικονομική, τεχνική και στρατηγική άποψη, αλλά δεν τίθεται θέμα λήψης μια άμεσης απόφασης. Πρέπει να κάνουμε μια πολύ ευρεία ανάλυση, οπότε δεν είναι δυνατόν να κρίνουμε αύριο.»

«Τα Su-35 μπορεί να φέρουν ρωσική τεχνολογία στο TF-X»

Για το θέμα της κρίσης με τις ΗΠΑ και τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, δήλωσε τα εξής: «Θα διεκδικήσουμε τα δικαίωματά μας σε κάθε περίπτωση. Υπάρχει περιγραφή των όρων συνεργασίας στο διμερές μνημόνιο κατανόησης. Αν και δεν υπάρχει ειδική αναφορά στη διαιτησία, το γεγονός ότι έχουν γίνει μονομερείς ενέργειες μας δικαιολογεί. Είναι ένα νομικό ζήτημα».

Οι ευσεβείς πόθοι της Τουρκίας για το μαχητικό νέας γενιάς TF-X

Για το θέμα του εθνικού μαχητικού (TF-X) o Ντεμίρ δήλωσε ότι προσπαθεί να επιταχύνει το έργο σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα: «Το χρονοδιάγραμμα του έργου επιταχύνθηκε. Πήραμε την διαδικασία από ένα ορίζοντα 48 μηνών στους 36 μήνες. Η Τουρκία ξεκινάει ένα τέτοιο έργο όπως γνωρίζετε για πρώτη φορά. Η είσοδος σε ένα φιλόδοξο έργο σε αυτό το επίπεδο απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και το επιταχύνουμε ως πρώτη προτεραιότητα. Μπορεί να υπάρξουν μερικά θέματα, αλλά δεν θα δεχτούμε καμία σπατάλη χρόνου.»

Ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις των S-400 στην Τουρκία

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com