Ο νέος προτεινόμενος αετός για το Ισραήλ, νέος μέσα κι έξω

0
27

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Boeing παρουσίασε πρόσφατα ορισμένες απεικονίσεις του νέου προτεινούμενου F-15I Eagle, με την κωδικοποίηση F-15IA, αφήνοντας να διαρρεύσουν ορισμένα στοιχεία για τις πιθανές του επιχειρησιακές ικανότητες.

Το πρώτο πράγμα που χτυπάει βέβαια στο μάτι είναι η νέα ψηφιακή (φρακτάλ) παραλλαγή που φοράει το αεροσκάφος, που όμως δεν διαφέρει σε σχέση με τα υπάρχοντα σχέδια παραλλαγών στα ισραηλινά αεροσκάφη και ακολουθεί τις γραμμές τους.

Όσον αφορά την διαμόρφωση οπλισμού, γίνεται σαφές ότι πλέον οι νέοι σταθμοί οπλισμού στις πτέρυγες θα είναι στάνταρ διαμόρφωση σε όλα τα F-15 που θα παράγονται στο εξής, επιτρέποντας την απροβλημάτιστη μεταφορά τεσσάρων επιπλέον πυραύλων κατηγορίας ΑΙΜ-120.

Κατά τα λοιπά, το αεροσκάφος παρουσιάζεται να μεταφέρει σχεδόν αποκλειστικά ισραηλινά όπλα, όπως πύραυλους αέρος-αέρος Python και Derby αλλά και κατευθυνόμενες βόμβες SPICE και πύραυλους πλεύσης, σε συνδυασμό με νέα ατρακτίδια ναυτιλίας και στοχοποίησης.

Ουσιαστικά η μεγάλη μεταφορική ικανότητα του αετού είναι και το μεγαλύτερο προσόν του, αφού του επιτρέπει να αποτελέσει άριστο δίδυμο με τα αεροσκάφη F-35I του Ισραήλ, που λόγω του προσανατολισμού τους δεν θα μπορούν να φέρουν μεγάλο αριθμό όπλων, τουλάχιστον το αρχικό διάστημα πολεμικών επιχειρήσεων.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ο βαθμός επεμβάσεων που θα έχει η εγχώρια ισραηλινή βιομηχανία στα ηλεκτρονικά πτήσης των αεροσκαφών κι η ολοκλήρωση εγχώριων υποσυστημάτων, όπως έχει συμβεί και στα προγενέστερα F-15I και F-16I.

Μπορούμε όμως να θεωρήσουμε ως βεβαιότητα πως η αμερικανική εταιρεία προκειμένου να πάρει την δουλειά και δεδομένου ότι πρόκειται για έναν ένα από τους πλέον πιστούς συμμάχους των ΗΠΑ, δεν θα έχει πρόβλημα να επιτρέψει περίπου… τα πάντα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com