Ο πραγματικός λόγος που η Αίγυπτος αγόρασε ρωσικά μαχητικά (σύμφωνα με την Pravda)

0
15

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Αίγυπτος αγόρασε ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-35 επειδή ξεπερνούν σε επιδόσεις τα ανταγωνιστικά αμερικανικά μαχητικά σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα της “Komsomolskaya Pravda”.

Η ρωσική εφημερίδα τονίζει ιδιαίτερα ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη συμφωνία παρά την απειλή αμερικανικών κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της διμερούς στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας και ακόμη και τελεσίγραφο από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, το Κάιρο δεν αποθαρρύνθηκε, κυρίως επειδή ήθελε να αγοράσει ένα μαχητικό που μπορεί να επικρατήσει των αμερικάνικών μαχητικών F-15 και F-16 με τα οποία επιχειρούν οι αμερικανικές και ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις, καθώς και άλλες δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή.

Επιπλέον, η αιγυπτιακή παραγγελία είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής εξαγωγική συμφωνία για το Su-35. Η Αίγυπτος έχει παραγγείλει μια αρχική παρτίδα 26 αεροσκαφών, με πρόσθετες μελλοντικές προαιρέσεις, ενώ η μεγαλύτερη προηγούμενη παραγγελία μέχρι σήμερα ήταν για 24 αεροσκάφη με την Κίνα το 2015.

Όταν παραδοθεί στην αιγυπτιακή Αεροπορία, το Su-35 θα αντικαταστήσει σε υπηρεσία τα παλιά γαλλικά μαχητικά Mirage V που είναι ακόμα σε υπηρεσία. Περιέργως, η ρωσική εφημερίδα, αν και σχολίασε τα παλιά αιγυπτιακά F-16 ως την ραχοκοκαλιά της αιγυπτιακής Αεροπορίας, ωστόσο παρέλειψε να αναφέρει τα Rafale, που αυτή τη στιγμή είναι τα πιο προηγμένα μαχητικά της χώρας.

Πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο ότι ακόμα κι έτσι να είναι, η παραγγελία αυτή προσθέτει έναν ακόμα τύπο διαφορετικής προέλευσης μάλιστα στο οπλοστάσιο της Αιγύπτου που αισίως διαθέτει σε υπηρεσία αμερικανικά F-16, γαλλικά Mirage V, Mirage 2000 και Rafale καθώς και ρωσικά MiG-29SMT για να μιλήσουμε μόνο για τα μαχητικά της αεροσκάφη…

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com