Ο Στρατός των ΗΠΑ επενδύει σε νέες κρυπτογραφικές συσκευές

0
12

Ο Στρατός των ΗΠΑ φέρεται να αξιολογεί προτάσεις βιομηχανιών για την ανάπτυξη νέων συσκευών κρυπτογράφισης σχεδιασμένων να παρέχουν ασφαλείς και κωδικοποιημένες ικανότητες επικοινωνίας καθώς οι αντίπαλες δυνάμεις αναπτύσσουν όλο και μεγαλύτερες ικανότητες ηλεκτρονικού πολέμου και κυβερνοπολέμου κατά τις επιχερήσεις. Οι προτάσεις τεχνολογίας που αναζητά ο αμερικανικός στρατός θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη προηγμένων λύσεων που θα βασιστούν στο Next Generation Load Device-Medium (NGLD-M), που είναι σε χρήση σήμερα. O αμερικανικός στρατός αναμένεται να παραγγείλει έως και 265,000 NGLD-M με αναμενόμενο κόστος 850 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρεται στο Αίτημα Προσφορών (RFP) που εκδόθηκε στις 18 Νοεμβρίου.

Η νέα γενιά συστημάτων NGLD-M θα αντικαταστήσει το Simple Key Loaders (SKL), που είναι προγραμματισμένα να μεταφέρουν, εκδίδουν, συμπληρώνουν και να διαχειρίζονται κρυπτογραφικά κλειδιά σε εξαιρετικά ευαίσθητες Τερματικές Κρυπτογραφικές Μονάδες (ECU), που χρησιμοποιούν οι μάχιμες μονάδες για να μεταδίδουν και να λαμβάνουν ασφαλείς επικοινωνίες. Τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούνται ήδη εδώ και μια δεκαετία και έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

Στο όριο της τεχνολογίας των μέσων του φτάνει ο Αμερικανικός Στρατός

Έχοντας σχεδιαστεί για να ικανοποιήσουν τα κρυπτογραφικά κριτήρια Τύπου 1, σύμφωνα με την περιγραφή για ασφαλή μεταφορά δεδομένων από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), το NGLD-M θα είναι εξίσου λειτουργικό με τα σημερινά συστήματα σε συνδυασμό με συνδεσιμότητα σε δίκτυο υποστηρίζοντας διανομή πληροφοριών υπεράνω του κλειδιού δικτύου (Over the Network Key – OTNK). Το νέο NGLD-M θα παρέχει ακόμα στους τελικούς χρήστες ικανότητα αναπρογραμματισμού ψρυπτοεπικοινωνίας για να αρθεί στο επίπεδο των μελλοντικών απαιτήσεων.

Το NGLD-M θα επιτρέψει τη μετάδοση και λήψη κρυπτογραφημένων μηνυμάτων με τα αυστηρά νέα μέτρα της NSA σε τακτικό, στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο συστημάτων επιχειρώντας από μυστικό στάδιο ως το ανώτατο επίπεδο κωδικοποίησης ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του PEO C3T που δημοσιεύτηκε λίγο πριν την κοινοποίηση του Αιτήματος για Προσφορές.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com