Ο ΥΕΘΑ για τις εξελίξεις στο θέμα απόκτησης αμερικανικών, ισραηλινών και εγχώριας κατασκευής UAV

0
33

Μοιραστείτε το άρθρο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην πρώτη του παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μίλησε για τις εξελίξεις στο θέμα της απόκτησης UAV.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως η χώρα μας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο απόκτησης τριών UAV “με στρατηγικές-εποπτικές δυνατότητες από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Λιβύη”. Για το θέμα της απόκτησης Reaper, είχαμε αναφερθεί στο παρακάτω άρθρο μας.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα “ελληνικά Reaper” στη Λάρισα

Επιπλέον, ο ΥΕΘΑ ανέφερε πως υπάρχει ξεχωριστό υποπρόγραμμα για την απόκτηση δυο UAV ισραηλινής κατασκευης, αναφερόμενος πιθανότατα στα Heron, για τα οποία υπάρχει ενδιαφέρον εδώ και πολλούς μήνες, αν και η απόκτησή τους είχε παγώσει τον περασμένο Μάρτιο.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι καθηγητές και φοιτητές του ΑΠΘ έχουν ήδη αναπτύξει 3-4 πρωτότυπα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενώ ένα ακόμα πρωτότυπο θα δοκιμαστεί το καλοκαίρι στη Θεσσαλία. Στη Τουρκία, παρατήρησε ο υπουργός, πήρε 15 χρόνια να αναπτύξουν το δικό τους ΜΕΑ, αλλά εμείς, δεν έχουμε παρά να ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ και η ελληνική προσπάθεια θα έχει σύντομα αποτέλεσμα είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com