Πέντε νέες επιλαρχίες αρμάτων μάχης για τις ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις

0
36

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Ρωσία σκοπεύει να διαθέσει πέντε νέες επιλαρχίες αρμάτων μάχης στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV), επιπλέον από τις δυο οργανικές επιλαρχίες που διαθέτουν ήδη, σύμφωνα με δηλώσεις του Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, πρόεδρου της επιτροπής άμυνας της Κρατικής Δούμας, στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti στις 2 Αυγούστου.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει το Jane’s, η ισχύ πυρός της συγκεκριμένης δύναμης αυξάνεται γεωμετρικά, αφού οι πρώτες δυο επιλαρχίες αρμάτων μάχης διατέθηκαν στην VDV μόλις το 2018.

Πρόκειται για άρματα μάχης T-72 που ανακτήθηκαν από μακρά αποθήκευση αφού πρώτα αναβαθμίστηκαν στο σύγχρονο επίπεδο B3. Συγκεκριμένα, οι δυο πρώτες μονάδες που παρέλαβαν Τ-72Β3 σε δοκιμαστικό στάδιο, ήταν η 76 και 7 αερομεταφερόμενες μεραρχίες στο Νοβορόσισκ και τώρα θα παραλάβουν επιλαρχίες Τ-72Β3 και άλλες πέντε μονάδες.

Η VDV έχει υποστεί σημαντική αναδιοργάνωση τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία νέων μονάδων, συμπεριλαμβανομένης μιας ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων, μιας ταξιαρχίας διοίκησης και ελέγχου βασισμένης σε μονάδες ειδικών δυνάμεων και ενός συντάγματος επικοινωνιών, σύμφωνα πάντα με τον Σαμάνοφ.

Το T-72B3 είναι η αναβαθμισμένη έκδοση της σοβιετικής εποχής T-72, με σύγχρονη προστασία, θερμικά σκοπευτικά και ισχυρότερο κινητήρα.

Το Jane’s έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στο συγκεκριμένο πακέτο αναβάθμισης, υπογραμμίζοντας ότι ένα νέας κατασκευής άρμα μάχης T-14 Armata κοστίζει όσο 4 πακέτα αναβάθμισης για άρματα μάχης Τ-72, ενώ ένα νέας κατασκευής δυτικό άρμα μάχης όπως το Leopard 2A7 κοστίζει όσο 10.

Jane’s: Ο τεράστιος κίνδυνος των ρωσικών τεθωρακισμένων (όχι όμως του Τ-14 Armata)

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com