Πακέτο εκσυγχρονισμού για τα F-16 της Ρουμανίας, «έλεγχος τιμών»

0
9

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εγκρίνει την πιθανή πώληση υλικών για τον εκσυγχρονισμό και την υποστήριξη των μαχητικών F-16 της Ρουμανίας, με εκτιμώμενο κόστος $175,4 εκατομμύρια.

Όπως η DSCA ειδοποιεί το Κογκρέσο, η κυβέρνηση της Ρουμανίας ζητά αναβαθμίσεις σε ηλεκτρονικά συστήματα, λογισμικό, εξοπλισμό επικοινωνιών, βοηθημάτων ναυτιλίας και του πιλοτηρίου των μαχητικών F-16 που διαθέτει.

Η Ρουμανία προχώρησε τον Οκτώβριο του 2013 στην παραγγελία 12 μεταχειρισμένων, πλην αναβαθμισμένων F-16 στο πρότυπο λογισμικού MLU 5.2R, τα οποία εισήλθαν σε υπηρεσία το 2016 και το 2017. Σήμερα, είναι σε εξέλιξη η απόκτηση άλλων πέντε μεταχειρισμένων αεροσκαφών, με την ολοκλήρωση των παραλαβών των οποίων, η Ρουμανική Αεροπορία θα έχει 17 F-16.

Τα F-16 αντικαθιστούν τα MiG-21 LanceR και ο οπλισμός τους περιλαμβάνει πυραύλους αέρος-αέρος AIM-9M/X2 και AIM-120C-7, κατευθυνόμενες βόμβες GBU-12 και JDAM, καθώς επίσης κατευθυνόμενα βλήματα αέρος-εδάφους AGM-65H/KB. Επιπλέον, τα ρουμανικά F-16 είναι εφοδιασμένα με ατρακτίδια στόχευσης Sniper ATP και ατρακτίδια ηλεκτρονικού πολέμου AN/ALQ-131.

 

Η νέα «Πτήση» 06, ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com