Παράδοση και του τρίτου C-27J ‘Spartan’ στην Κένυα

0
11

Το τρίτο και τελευταίο μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J ‘Spartan’ παραδόθηκε στην πολεμική αεροπορία της Κένυας μετά από καθυστερήσεις λόγω του COVID-19 που έκαναν την κατασκευάστρια Leonardo να το ενεργοποιήσει κατά την έξαρση της κρίσης του κορωνοϊού στην Ιταλία σε αποστολές επείγουσας μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Η Κένυα αγοράζει τρία C-27J

Η Κένυα παρήγγειλε τα τρία μεταγωγικά C-27J ‘Spartan’ μαζί με έναν αριθμό ελικοπτέρων AW-139 στην ιταλική εταιρεία Leonardo το 2018 για να αυξήσει τις επιχειρησιακές ικανότητες εναερίων μεταφορών αντικαθιστώντας τα παλιά μεταγωγικά de Havilland Canada DHC-5 ‘Buffalo’. Η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας, η τέταρτη που επέλεξε τα ‘Spartan’ σαν μεταγωγικά μετά το Μαρόκο, το Τσαντ και τη Ζάμπια, κατόρθωσε να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 198 εκατομμυρίων δολαρίων από την ιταλική Unicredit SpA για την αγορά των τριών αεροσκαφών το 2017 με την πρώτη πληρωμή να ξεκινά στα μέσα του 2019 και το δάνειο να ωριμάζει σε βάθος δεκαετίας.

Φωτογραφία από την τελετή ένταξης των πρώτων δύο C-27J στη δύναμη της κενυατικής πολεμικής αεροπορίας στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Τα δύο αεροσκάφη (222 και 224) προσγειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο ‘Jomo Kenyatta’ στις 30 Ιανουαρίου, όπου παραδόθηκαν σε ειδική τελετή παρουσία του ίδιου του προέδρου της χώρας λίγες μέρες μετά. Το τρίτο αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε για μεταφορές ιατρικού προσωπικού και εφοδίων μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2020, όπως ανέφερε ο τοπικός Τύπος, συμβάλλοντας μαζί με τα υπόλοιπα εναέρια μέσα της Ιταλίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα. Τον Μάιο, το αεροσκάφος επέστρεψε στη Leonardo συνεχίζοντας το πρόγραμμα των τελευταίων πτητικών δοκιμών του μέχρι που παραδόθηκε στην Κένυα στις αρχές Οκτωβρίου.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com