Παράδοση πυροβόλων Μ-109Α7 Paladin στον Αμερικανικό Στρατό

0
16

Μοιραστείτε το άρθρο

Η τελευταία έκδοση του αυτοκινουμένου πυροβόλο M-109A7 Paladin των 155mm παραδόθηκε στο 2ο Τάγμα του 82ου Συντάγματος Πεδινού Πυροβολικού του Στρατού των ΗΠΑ. Η νέα έκδοση αντικαθιστά την προηγούμενη M-109A6 Paladin σε όλες τις μονάδες πυροβολικού των Τεθωρακισμένων Συγκροτημάτων Μάχης Ταξιαρχίας (ΑBCT) του Στρατού.

M109A7 και M992A3 για τον Αμερικανικό Στρατό

Η νέα έκδοση διατηρεί το πυροβόλο και το σκάφος του προηγούμενου M-109A6 Paladin αντικαθιστώντας τα υποσυστήματα διεύθυνσης μάχης με εκείνα που χρησιμοποιεί η τελευταία έκδοση του οχήματος Bradley. Με τον τρόπο αυτό, τα παλιότερα συστήματα αντικαθίστανται με νέα, αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά, η ικανότητα μάχης αυξάνεται σημαντικά ενώ μειώνονται οι απαιτήσεις συντήρησης και ροής ανταλλακτικών από τις δυνάμεις τεχνικής υποστήριξης. Ας σημειωθεί πως η BAE Systems που υποστηρίζει τα ΤΟΜΑ M-2 Bradley κατασκευάζει και τα πυροβόλα Μ-109 Paladin.

Toν Μάρτιο, το αμερικανικό υπουργείο Αμύνης και η BAE Systems συμφώνησαν στην παραγωγή 48 οχημάτων Μ-109Α7 Paladin έναντι 339 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται και συνοδά οχήματα μεταφοράς πυρομαχικών M992A3, ανταλλακτικά και υποστήριξη μετά την παράδοση των οχημάτων.

 

Νέα παραγγελία αυτοκινουμένων πυροβόλων στην ΒΑΕ από τον Αμερικανικό Στρατό

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com