Παραδίδονται τα KIOWA WARRIOR στο Στεφανοβίκειο – ΦΩΤΟ

0
65

OH-58D KIOWA WARRIOR.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου η τελετή παράδοσης στον Στρατό Ξηράς των 70 αναγνωριστικών ελικοπτέρων OH-58D KIOWA WARRIOR και των 10 Ελικοπτέρων CH-47D CHINOOK.

Η τελετή γίνεται παρουσία των ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ, Α/ΓΕΕΘΑ καθώς και των Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ ενώ θα παρευρίσκονται από Αμερικανικής πλευράς η Ms. Ann Cataldo, Deputy Assistant Secretary of the Army και  Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Το Armynow.net παρουσιάζει τις πρώτες φώτο από την τελετή και τα KIOWA WARRIOR.

Η παραλαβή των συγκεκριμένων ελικοπτέρων αποκτά ιδιαίτερη σημασία ιδιαίτερα αυτή την εποχή με την αύξηση της έντασης με την Τουρκία και θα βοηθήσει ιδιαίτερα το Στρατό Ξηράς και συγκεκριμένα τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού στον Έβρο και τα νησιά. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από τα 70 ελικόπτερα KIOWA WARRIOR που παραλάβαμε μαζί με ανταλλακτικά οι τεχνικοί του ΣΞ κατάφεραν να αυξήσουν τον αριθμό των μάχιμων σε 48 από 36 που υπολόγιζαν στην αρχή.

Να σημειωθεί, ότι τα KIOWA WARRIOR αγοράστηκαν από την Ελλάδα για 44.156.061 δολάρια και πρόκειται για 70 ελικόπτερα από τα οποία τελικά τα 48 από αυτά θα χρησιμοποιηθούν για ανάληψη επιχειρησιακών αποστολών κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο και διατίθενται με πλήρες πακέτο επικοινωνιών, αεροναυτιλίας – ραδιοναυτιλίας και οπλικών συστημάτων. Τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως εκπαιδευτικά και θα έχουν βασικό εξοπλισμό επικοινωνιών και ναυτιλίας ώστε να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και για ανταλλακτικά.

OH-58D KIOWA WARRIOR.

OH-58D KIOWA WARRIOR.

 

OH-58D KIOWA WARRIOR.

CH-47D CHINOOK

Source link