Παραδόθηκε και η δεύτερη φρεγάτα κλάσης F125 Baden-Württemberg στο Γερμανικό Ναυτικό

0
35

Blohm+Voss Class 125 Frigate Nordrhein-Westfalen F223 Deutsche Marine German Navy thyssenkrupp Marine Systems

Μοιραστείτε το άρθρο

Στις 3 Μαρτίου έγινε η επίσημη παράδοση της φρεγάτας F223 “Nordrhein-Westfalen”, του προγράμματος F125 στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξοπλισμών, Πληροφορικής και Τεχνικής Υποστήριξης (BAAINBw) των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πλοίο είναι η δεύτερη φρεγάτα του τύπου που παραδίδεται στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ναυτικό και αναμένεται, αφού ολοκληρώσει τις δοκιμές αποδοχής, να στελεχωθεί με πλήρες πλήρωμα και να ξεκινήσει τον επιχειρησιακό του βίο με το γερμανικό ναυτικό.

Τον Ιούνιο παραδίνεται η πρώτη φρεγάτα τύπου F125 στο Γερμανικό Ναυτικό

Η κλάση φρεγατών F125 Baden-Württemberg είναι σχεδιασμένη για μακρές περιπολίες και επιχειρήσεις εμπέδωσης της ειρήνης και συντονισμού επιχειρήσεων σταθεροποίησης σε περιβάλλον μικρής και μέσης έντασης. Με εκτόπισμα 7,200 τόνους είναι στην ουσία αντιτορπιλικά που αντικαθιστούν την κλάση φρεγατών “Bremen” σε αναλογία 1:2. Οι νέες φρεγάτες μπορούν να παραμείνουν σε ανάπτυξη σε μια περιοχή για διάστημα έως δύο ετών και η χρήση αυτοματισμών επιτρέπει τη μείωση του πληρώματος σε μόλις 129 άτομα, πολύ μικρό για πλοία του μεγέθους αυτού. To 90% των υποσυστημάτων του πλοίου είναι νέας ανάπτυξης και κατασκευάστηκαν ειδικά για το πλοίο.

Το ελικοδρόμιο της υπό παράδοση φρεγάτας F223 “Nordrhein-Westfalen”, δεύτερης του προγράμματος F125 ενώ πίσω της διακτίνεται η τρίτη φρεγάτα F224 “Sachsen-Anhalt” που θα παραδοθεί εντός του 2020 (φωτογραφία: TKMS)

Η πρώτη φρεγάτα του προγράμματος, η F222 “Baden-Württemberg” παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2019 και εντάχθηκε σε υπηρεσία τον Ιούνιο. Το τρίτο πλοίο αναμένεται να παραδοθεί εντός του έτους και το τέταρτο και τελευταίο το 2021. Το πρόγραμμα ναυπήγησης εκτελείται με συνεργασία των ναυπηγείων Thyssen-Krupp και Lürssen υπό τη γενική διεύθυνση των πρώτων.

Στελέχη της ναυπηγικής βιομηχανίας του προγράμματος F125 και του Bundesmarine επί της νέας φρεγάτας (φωτογραφία: TKMS)

Στην τελετή παρέστησαν στελέχη του Γερμανικού Ναυτικού και των εμπλεκομένων βιομηχανιών στο πρόγραμμα F125. Η τελετή έγινε στο ναύσταθμο του Wilhelmshaven όπου είχε αφιχθεί το πλοίο την προηγουμένη από το ναυπηγείο του στο Αμβούργο.

F222, πρώτη Type 125

Πηγή: Naval News μέσω TKMS

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com