Παραδόθηκε το πρώτο ναυτικό ελικόπτερο ΝΗ90 στο γερμανικό Ναυτικό

0
16

Μοιραστείτε το άρθρο

Στις 24 Οκτωβρίου, η Airbus Helicopters παρέδωσε το πρώτο ναυτικό ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων NH90 Sea Lion στην κρατική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών του γερμανικού υπουργείου Άμυνας (BAAINBw). Αυτό το πρώτο Sea Lion της Γερμανίας είναι ταυτόχρονα το 400ό ελικόπτερο NH90 που θα παραδοθεί παγκοσμίως.

Άλλα δύο Sea Lion αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη της απόσυρσης των υπαρχόντων υπέργηρων ελικοπτέρων Sea King Mk41 της Marineflieger (Γερμανική Ναυτική Αεροπορία).

Η BAAINBw θα μεταφέρει τα ελικόπτερα στον αεροναύσταθμο Marinefliegergeschwader 5 (MFG5) στο Φλίγκερχορστ της Γερμανίας, όπου τελικά θα παραδοθούν συνολικά δεκαοκτώ Sea Lion. Οι παραδόσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2022.

Η Γερμανία είχε επιλέξει το NH90 ως διάδοχο του Sea King τον Μάρτιο του 2013, ενώ η σύμβαση υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2015. Η Marineflieger έχει επιλέξει πρόσφατα τη ναυτική έκδοση του NH90 και για την αντικατάσταση των 22 ελικοπτέρων τύπου Sea Lynx Mk 88A που βρίσκονται σε υπηρεσία από το 1981.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com