Πατέντα Μάχης: Αντικείμενα σε τσέπες με αρτάνη

0
43

Η πατέντα που θα δούμε εδώ έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς ανθρώπους αλλά και κατασκευαστές ώστε να μη μπορούν να φύγουν τα αντικείμενα από τις τσέπες μας κατά λάθος. Μάλιστα, σε αρκετά υλικά επιβίωσης όπως το παρακάτω γιλέκο επιβίωσης SV-2B των πιλότων του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, όλα τα αντικείμενα είναι δεμένα με αρτάνη στις τσέπες.

Πηγή: AirAndSpace.si.edu

Η πατέντα όπως αντιλαμβάνεστε είναι εξαιρετικά απλή, και έχει εφαρμογή σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Από το πως μεταφέρουμε τα κλειδιά μας ή το πορτοφόλι μας, έως ακόμα και ειδικό επιχειρησιακό εξοπλισμό σε συνθήκες μάχης. Η πατέντα είναι απλώς το δέσιμο του εν λόγω αντικειμένου με ένα κορδόνι ή αρτάνη κατάλληλου μήκους, και ασφάλιση του εντός της τσέπης. Με αυτό το τρόπο, ακόμα και εάν μας πέσει, δε πρόκειται να το χάσουμε. Ειδικά σε αντικείμενα επιβίωσης, κάτι τέτοιο είναι υψίστης σημασίας.

Πηγή: AirAndSpace.si.edu

Το να έχουμε κορδόνια ή αρτάνες σε κάθε μας τσέπη δεν είναι πάντα πρακτικό αλλά και γι’αυτό υπάρχουν λύσεις. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αυτή η πατέντα να εφαρμόζεται με ειδικά κλιπ που έχουν μεγάλης αντοχής κορδόνια όπως αυτό που βλέπετε παρακάτω. Με αυτό το τρόπο δεν έχουμε το πρόβλημα με τις αρτάνες που ίσως να μπλέκονται με τον εξοπλισμό μας.

Πηγή: Walmart.com

Καθότι μηχανικό, το παραπάνω έχει περισσότερα προβλήματα αξιοπιστίας και ποιότητας κατασκευής από ένα κομμάτι αρτάνη, αλλά είναι σίγουρα πιο εύχρηστο. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να κρίνετε βάσει των αναγκών σας τι έχει μεγαλύτερη σπουδαιότητα. Απλώς θα σας προτείναμε να δείτε ποια είναι τα αντικείμενα που έχουν μεγάλη σημασία για εσάς, και να τα ασφαλίσετε με κάποιο τέτοιο τρόπο στις τσέπες ή θήκες σας. Έτσι, η πιθανότητα να τα χάσετε θα μειωθεί αισθητά είτε μιλάμε για επιβίωση σε ένα δύσκολο περιβάλλον, είτε για το πως θα μπείτε στο σπίτι σας επιστρέφοντας από την εργασία σας.

Source link