Πατέντα Μάχης: Ασφάλιση σκοπευτικών με αρτάνη

0
70

Στο χώρο των επαγγελματιών, η αρτάνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία. Μία από τις αμέτρητες χρήσεις που έχει είναι και η ασφάλιση των σκοπευτικών επάνω στα όπλα ώστε σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγω αποκολληθούν από το όπλο, να μη τα χάσει ο χειριστής τους.

Πηγή: Army.mil

Παραπάνω βλέπετε ένα κάπως υπερβολικό παράδειγμα όπου το σκοπευτικό λέιζερ IR έχει ασφαλιστεί και με κολλητική ταινία, και με αρτάνη, ενώ η διόπτρα σκόπευσης έχει ασφαλιστεί με αρτάνη. Παρότι κάπως υπερβολικό δείχνει τη πατέντα μάχης που παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο μας. Η πατέντα αυτή είναι πάρα πολύ συνηθισμένη σε ασκήσεις καθώς και σε προσωπικό συμβατικών ενόπλων δυνάμεων. Ο λόγος είναι ότι αρκετές φορές ο εξοπλισμός χρεώνεται προσωπικά στο κάθε στέλεχος. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που βλέπουμε τη πατέντα αυτή και σε πεδία μάχης. Βλέπετε μία πολύ πιο συνηθισμένη μέθοδο ασφάλισης διόπτρας παρακάτω.

Πηγή: DW.com

Σε περιπτώσεις βαρέων όπλων όπως οπλοπολυβόλα ή όπλα μεγάλων διαμετρημάτων έχουμε δει ακόμα και την ίδια πατέντα αλλά με σύρμα. Αυτό είναι αρκετά σπανιότερο αλλά υπάρχει. Βλέπετε ένα τέτοιο παράδειγμα στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Πηγή: MilitaryArmament.tumblr.com

Τα τελευταία χρόνια αυτή η πατέντα έχει αρχίσει να χάνεται αλλά αξίζει να την αναφέρουμε γιατί ίσως να φανεί χρήσιμη σε κάποιο αναγνώστη μας.

Πηγή: Reddit.com

Source link