Πατέντα μάχης: Αυτοσχέδια γιλέκα μάχης

0
66

Για διάφορους λόγους ο πόλεμος της Ουκρανίας δε λαμβάνει ιδιαίτερης κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, έχει κάποια από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ειδικά στο τομέα των πατεντών μάχης διότι πολλά μη τακτικά τμήματα πολεμούν εκεί. Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι η ενίσχυση από κάθε κοινωνική ομάδα. Και ένα τέτοιο παράδειγμα θα δούμε εδώ.

Πηγή: Vocativ.com

Αυτό που βλέπετε παραπάνω δεν είναι κάποιο γιλέκο μάχης της αγοράς, αλλά ένα αυτοσχέδιο γιλέκο μάχης από το 2014 στη περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας τη περίοδο των πολύ ισχυρών συμπλοκών. Αρκετοί μπορεί να υποστηρίζουν τη μία πλευρά έναντι της άλλης, αλλά για οποιοδήποτε λόγο να μη μπορούν να μάχονται. Μπορούν όμως να παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη, και αυτό κάνουν στην Ουκρανία. Μάλιστα, φαίνεται ότι η τεχνολογία βοηθάει αρκετά καθώς κάνουν αναζητήσεις για σχέδια μέσω διαδικτύου, αλλά και ανταλλάσσουν σχέδια και μετρήσεις με τον ίδιο τρόπο.

Πηγή: Vocativ.com

Ασφαλώς και η βοήθεια από αμάχους μέσω υλικοτεχνικής υποστήριξης δεν είναι κάτι νέο σε εμπόλεμες ζώνες. Αλλά στην Ουκρανία ήταν από τις πρώτες φορές που είδαμε υψηλής ποιότητας κατασκευές που συνδυάζουν τεχνικές γνώσεις (σχεδιασμό και ράψιμο ρουχισμού) και νέες τεχνολογίες (όπως σχέδια σε υπολογιστές, ανταλλαγή σχεδίων μέσω διαδικτύου, κτλ.) όπως βλέπετε και εσείς σε αυτό το άρθρο μας.

Πηγή: Vocativ.com

Πέραν αυτού, στον εν εξελίξει πόλεμο της Ουκρανίας γίνονται και πολλές άλλες πατέντες μάχης και καινοτομίες που ίσως να δούμε σε μελλοντικά άρθρα μας. Ωστόσο, θεωρήσαμε αρκετά ενδιαφέρον και ξεχωριστό το συγκεκριμένο ώστε να το μοιραστούμε μαζί σας.

Source link