Πατέντα Μάχης: Αυτοσχέδιο κλιματιστικό φυλακής

0
53

Όπως δηλώνει και ο τίτλος του άρθρου, έχουμε να κάνουμε με μία πατέντα γεννημένη στις φυλακές. Ο λόγος που τη συμπεριλαμβάνουμε σε αυτή τη κατηγορία μας είναι πρώτον διότι είναι εξίσου χρήσιμη και σε άλλες περιπτώσεις (φυλάκια, προκεχωρημένες βάσεις επιχειρήσεων, διαμονή σε μη ανεπτυγμένες χώρες, κτλ.), και δεύτερον γιατί είναι καλοκαίρι άρα καλή περίοδος για να τη περιγράψουμε. Σίγουρα και ένας απλός ανεμιστήρας βοηθάει, αλλά εάν έχει ζέστη τότε θα φυσάει ζεστό αέρα χωρίς να μας δροσίζει. Άρα ας δούμε μία λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Πηγή: ZedoMax.com

Στη παραπάνω φωτογραφία έχουμε ένα «κλασικό» αυτοσχέδιο κλιματιστικό με ένα δοχείο με ψυκτικό υγρό (π.χ. πάγο με νερό) και μία αντλία που το μεταφέρει μπροστά από τον ανεμιστήρα ώστε να ψύχει τον αέρα. Παρότι καλή πατέντα, απαιτεί αρκετά υλικά για τη κατασκευή της. Η επόμενη μας έρχεται από έναν πρώην κρατούμενο διαφόρων φυλακών των ΗΠΑ και απαιτεί μόλις τέσσερα υλικά που είναι ευρέως διαθέσιμα.

  • Ένα ανεμιστήρα
  • Ένα δοχείο
  • Μία μικρή πετσέτα ή μπλούζα
  • Πάγο

Πηγή: YouTube.com/watch?v=M-GhSo-ppGs

Η πατέντα είναι αρκετά απλή. Στο δοχείο τοποθετείται ο πάγος. Στη φυλακή, ο πρώην κρατούμενος έλεγε ότι το πάγο τον έπαιρναν από τη μηχανή πάγου της τραπεζαρίας γεμίζοντας ένα μικρό πλαστικό κάδο σκουπιδιών που είχαν, ή έβαζαν συγκρατούμενους να παίρνουν ένα ποτήρι με πάγο τη φορά μέχρι να γεμίσουν το πλαστικό κάδο σκουπιδιών του κελιού όπως βλέπετε παρακάτω.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=M-GhSo-ppGs

Εν συνεχεία, ο ανεμιστήρας τοποθετείται εντός του δοχείου με το πάγο όπως βλέπετε παρακάτω.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=M-GhSo-ppGs

Και τέλος, μία πετσέτα ή μπλούζα τοποθετείται στο πίσω μέρος του ανεμιστήρα για να τον αναγκάζει να ρουφά αέρα μόνο μέσα από το δοχείο με το πάγο. Έτσι ο αέρας που θα βγάζει θα είναι σίγουρα πιο κρύος από τον αέρα στο περιβάλλοντα χώρο γιατί προέρχεται από τα κενά ανάμεσα από το πάγο.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=M-GhSo-ppGs

Οπότε, είτε είστε σε κάποια μη ανεπτυγμένη χώρα, σε ένα φυλάκιο, ή σε άλλο αντίστοιχο μέρος, και έχει υπερβολική ζέστη. Με τέσσερα εύκολα διαθέσιμα υλικά μπορείτε να έχετε λίγη δροσιά με αυτό το αυτοσχέδιο κλιματιστικό.

Source link