Πατέντα Μάχης: Ιμάντας ίσχαιμης περίδεσης στη τσέπη

0
50

Στη σελίδα μας έχουμε δημοσιεύσει πολλά άρθρα για ιμάντες ίσχαιμης περίδεσης (ή tourniquet στα Αγγλικά), τη χρήση τους, διαφορετικά είδη, τεχνικές, κτλ. Εδώ θα δούμε μία πατέντα μάχης ώστε να προστατεύουμε τους ιμάντες ίσχαιμης περίδεσης μας ενώ παραμένουν άμεσα προσβάσιμοι, χωρίς να επενδύσουμε σε κάποια ειδική θήκη όπως αυτή που είχαμε παρουσιάσει στο άρθρο μας «Tasmanian Tiger θήκη ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης II».

Πηγή: Reddit.com

Η πατέντα είναι αυτή που βλέπετε παραπάνω από έναν Βρετανό αλεξιπτωτιστή που μεταφέρει έναν ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης CAT 7ης γενιάς. Αυτοί οι ιμάντες είναι με μεγάλη διαφορά οι πιο διαδεδομένοι στις συμμαχικές δυνάμεις σήμερα και στην άκρη του ιμάντα έχουν μία χαρακτηριστική κόκκινη ένδειξη. Εκμεταλλευόμενοι αυτό το χαρακτηριστικό και τις τσέπες ώμου που έχουν εξωτερική επιφάνεια Velcro για σήματα, οι στρατιώτες τοποθετούν μέσα στη τσέπη τον ιμάντα και κολλούν απ’έξω τη κόκκινη άκρη του.

Πηγή: Pinterest.com

Με αυτή την απλή πατέντα, προστατεύουμε τον ιμάντα από φθορά και το περιβάλλον ώστε να είναι καθαρός και εύκολος στη χρήση εάν τον χρειαστούμε, ενώ ταυτόχρονα παραμένει άμεσα ορατός και προσβάσιμος. Επίσης, είναι ασφαλισμένος με τέτοιο τρόπο ώστε δε μπορεί να πιαστεί σε κάτι καθώς κινούμαστε σε διάφορους χώρους και περιβάλλοντα. Με απλά λόγια, προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα μίας θήκης ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης.

Πηγή: MilitaryArmament.tumblr.com

Ένα εξίσου θετικό από αυτή τη πατέντα είναι ότι στις περισσότερες σύγχρονες στολές μάχης, οι τσέπες ώμων ασφαλίζουν με λεπτό Velcro, άρα απλά και μόνο τραβώντας δυνατά τον ιμάντα με τη κόκκινη ένδειξη μπορούμε πολύ γρήγορα να έχουμε στα χέρια μας τον ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης έτοιμο για χρήση.

Πηγή: MilitaryArmament.tumblr.com

Βέβαια αυτή η πατέντα μάχης λειτουργεί μόνο με τις νέες γενιές από ιμάντες ίσχαιμης περίδεσης CAT που διαθέτουν τη κόκκινη ένδειξη. Σε άλλες περιπτώσεις η πατέντα αυτή δε λειτουργεί. Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέραμε και κατά την εισαγωγή, οι περισσότερες συμμαχικές δυνάμεις σήμερα χρησιμοποιούν αυτούς τους ιμάντες ίσχαιμης περίδεσης.

Πηγή: Pinterest.com

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και πιο συχνά αυτή τη πατέντα μάχης και έτσι το θεωρήσαμε άξιο αναφοράς και για τους αναγνώστες μας που ίσως να μη τη γνωρίζουν.

Source link