Πατέντα Μάχης: Λαβή για νυστέρι

0
52

Πρόσφατα μάθαμε για μία πολύ ενδιαφέρουσα πατέντα για αυτοσχέδια και γρήγορη λαβή για νυστέρι σε κατάσταση επιβίωσης. Αυτή τη πατέντα θα παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο μας. Η πατέντα βασίζεται στο ότι σχεδόν όλες οι συλλογές επιβίωσης έχουν κάποιου είδους νυστέρι αλλά για εξοικονόμηση χώρου δεν έχουν τις αντίστοιχες λαβές.

Πηγή: Havalon.com

Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και μπορεί ο καθένας εύκολα να σκεφτεί είναι κάποιο αντικείμενο επάνω στο οποίο ασφαλίζουμε τη λεπίδα από το νυστέρι. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι χρονοβόρα και δεν είναι πάντα το ίδιο αποτελεσματική. Βλέπετε ένα παράδειγμα από αυτή τη πολύ διαδεδομένη μέθοδο παρακάτω.

Πηγή: Imgur.com

Η μέθοδος που θα δούμε εδώ πρώτη φορά καταγράφηκε επίσημα ήταν το 2012 από τον ιατρό κύριο Κένεθ Άϊσερσον στο βιβλίο του «Αυτοσχέδια Ιατρική: Παροχή φροντίδας σε ακραία περιβάλλοντα». Πρακτικά, η πατέντα είναι η χρήση της ίδιας της συσκευασίας από το νυστέρι για κατασκευή λεπίδας. Βλέπετε σχηματικά πως γίνεται αυτό εδώ.

Πηγή: AccessEmergencyMedicine.mhmedical.com

Ωστόσο, πατέντα αυτή ήταν γνωστή και πριν από τη πρώτη επίσημη καταγραφή της στο παραπάνω βιβλίο. Ενδεικτικά, παρακάτω είναι ένα βίντεο από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2008 από την εταιρία Tactical Medical Solutions που παρουσιάζει αυτή τη πατέντα προτού επισημοποιηθεί μέσα από το βιβλίο του κυρίου Κ. Άϊσερσον το 2012.

Στο βίντεο είδαμε και μία δεύτερη πατέντα που αφορά τη προετοιμασία. Η εταιρία Tactical Medical Solutions προτείνει να διπλώνουμε τη συσκευασία της λεπίδας ώστε να γνωρίζουμε προς τα που είναι η μύτη της όπως βλέπετε στη παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή: TacMedSolutions.com

Είναι μία απλή και γρήγορη πατέντα που με έναν εύκολο και πρακτικό τρόπο δίνει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα σε δύσκολες καταστάσεις. Γι’αυτό θεωρούμε πολύ χρήσιμο να τη γνωρίζει κανείς, ειδικά εάν έχει λεπίδες από νυστέρια χωρίς τις λαβές τους στον εξοπλισμό του.

Source link