Πατέντα Μάχης: Μετατροπή ισραηλινού επιδέσμου σε ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης

0
45

Στη σελίδα μας έχουμε γράψει πολλές για ιμάντες ίσχαιμης περίδεσης (περισσότερα εδώ) και το θεωρούμε απαγορευτικό να μην έχει ο καθένας επάνω του τουλάχιστον ένα τέτοιο ιμάντα. Εάν όμως σας τελειώσουν γιατί τους χρησιμοποιήσατε ήδη σε τραυματίες ή κάτι ανάλογο, και το μόνο που σας έχει μείνει είναι ένας ισραηλινός επίδεσμος όπως ο παρακάτω, υπάρχει λύση.

Πηγή: IsraeliFirstAid.com

Τη πατέντα αυτή τη δανειζόμαστε από τον κύριο Όφερ Λίχτμαν, έναν διασώστη, πρώην πυροσβέστη και αξιωματικό αντιτρομοκρατικής των ΗΠΑ με 22 χρόνια εμπειρίας σε κρατικές υπηρεσίες που τον βλέπετε παρακάτω. Η πατέντα που θα δούμε είναι κάτι που πρώτη φορά είδαμε από εκείνον και άρα το θεωρούμε σημαντικό να το αναφέρουμε.

Πηγή: TargetSolutions.com

Η πατέντα είναι αρκετά απλή, τοποθετούμε τον ισραηλινό επίδεσμο όπως θα κάναμε υπό φυσιολογικές συνθήκες, αλλά στο τέλος, περνάμε το πλαστικό κλιπ ασφάλισης του μέσα από 2-3 στρώσεις επιδέσμου και το χρησιμοποιούμε ως λαβή σύσφιξης από ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης μέχρι να διακοπεί τελείως η ροή του αίματος στο άκρο.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=sLCwmFkh8PU

Για να γίνει καλύτερα κατανοητό, παρακάτω είναι ένα σύντομο βίντεο που δείχνει αυτή τη πατέντα μετατροπής ισραηλινού επιδέσμου σε ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης από τον ίδιο τον κύριο Όφερ Λίχτμαν.

Source link