Πατέντα Μάχης: Πανωφόρι για οπλοφόρους

0
64

Στη σελίδα μας γράφουμε συχνά για θέματα που αφορούν τη κρυφή οπλοφορία, ίσως τη πιο διαδεδομένη μέθοδο στις περισσότερες χώρες. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μία απλή και εύκολη πατέντα που μπορεί να βοηθήσει κάθε οπλοφόρο που φοράει οποιοδήποτε πανωφόρι (ζακέτα, πουκάμισο, παλτό, κτλ.).

Πηγή: GunBelts.com

Όταν φοράμε πανωφόρι και εφόσον φέρουμε το όπλο μας στο πλάι η πρώτη κίνηση για το τράβηγμα του είναι η απομάκρυνση του ρούχου κάλυψης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς εάν αποτύχουμε σε αυτό τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην έχουμε καλή λαβή στο όπλο ή ακόμα χειρότερα, να πιάσουμε μέρος του ρούχου μαζί με τη λαβή μας. Βλέπετε το πως γίνεται η απομάκρυνση του ρούχου παρακάτω.

Πηγή: Reborn.com.ar

Όπως βλέπετε και παραπάνω, το πρώτο βήμα σε αυτό το είδος τραβήγματος είναι πάντα να απομακρύνουμε το πανωφόρι όσο περισσότερο γίνεται από το όπλο μας. Συνήθως αυτό το κάνουμε με τον αντίχειρα αλλά ανάλογα με το τι φοράμε ίσως να μην είναι πάντα εύκολο. Π.χ. πολύ χοντρά ρούχα ή πολύ ελαφριά δεν απομακρύνονται το ίδιο αποτελεσματικά. Έτσι έχουμε αυτήν εδώ τη πατέντα. Εάν το πανωφόρι μας διαθέτει πλαϊνές τσέπες, τότε μπορούμε στη πλευρά του όπλου να προσθέσουμε ένα μικρό βάρος. Για παράδειγμα, το κινητό μας τηλέφωνο ή τα κλειδιά μας. Έτσι όταν θα το σπρώξουμε θα απομακρυνθεί πολύ πιο εύκολα αλλά και για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Πηγή: TheFirearmBlog.com

Εάν όμως δε μπορούμε να κάνουμε το παραπάνω, τότε έχουμε μία πιο διακριτική επιλογή. Παίρνουμε ένα μακρόστενο βαρίδι ψαρέματος ή 2-3 μικρά και τα ράβουμε στη γωνία από το πανωφόρι. Κατά κανόνα αυτό το κάνουμε σε πολύ ελαφριά ρούχα όπως πουκάμισα, σακάκια, κτλ. καθώς στα βαριά έχουμε τσέπες για να κάνουμε τη πρώτη παραλλαγή της πατέντας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Μία άλλη παραλλαγή της ίδιας πατέντας είδαμε από τη σελίδα «Guns America» το 2017 στο άρθρο του Κλέι Μάρτιν που έκανε το ίδιο με μεταλλικά δαχτυλίδια και θερμοκόλλα. Βλέπετε και αυτή τη παραλλαγή της πατέντας στη συνέχεια.

Πηγή: GunsAmerica.com

Οτιδήποτε και αν αποφασίσετε να κάνετε να είστε σίγουροι ότι έχετε εκπαιδευτεί κατάλληλα και έχετε εξασκηθείτε επαρκώς προτού ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε στη καθημερινή σας ζωή.

Πηγή: PersonalDefenseWorld.com

Source link