Πατέντα Μάχης: Υπολογισμός Φυσιγγίων σε Γεμιστήρα USGI

0
54

Στο παρελθόν είχαμε δημοσιεύσει το άρθρο μας «Γεμιστήρες Colt USGI» όπου κάναμε μία εις βάθος ανάλυση του κλασικού αυτού γεμιστήρα για τυφέκια τύπου AR-15. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε δύο μικρά εμπειρικά κόλπα που είναι χρήσιμα εάν χρησιμοποιείτε συχνά τέτοιους γεμιστήρες.

Πηγή: AR15.com

Το πιο εύκολο και πρακτικό πράγμα που αργά ή γρήγορα μαθαίνει οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί συχνά γεμιστήρες τύπου USGI για τυφέκια AR-15 είναι το εξής. Η οπή συγκράτησης του αναστολέα γεμιστήρα είναι πρακτικά το μόνο πλαϊνό άνοιγμα στο γεμιστήρα. Εάν φαίνεται ο κάλυκας ενός φυσιγγίου από εκεί τότε ο γεμιστήρας περιέχει τουλάχιστον επτά φυσίγγια. Εάν είχε λιγότερα από επτά τότε εκεί θα φαίνονταν ο οδηγός γεμιστήρα και όχι ο κάλυκας. Βλέπετε πως φαίνεται ένας γεμιστήρας USGI που έχει επτά ή περισσότερα φυσίγγια καλύτερα στη παρακάτω φωτογραφία αριστερά, και έναν που έχει επτά ή λιγότερα δεξιά.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Το παραπάνω είναι λίγο αυτονόητο αλλά υπάρχει ένα άλλο σύνηθες πρόβλημα, ειδικά εάν λαμβάνετε μέρος συχνά σε εκπαιδεύσεις. Αρκετές φορές σε εκπαιδεύσεις οι εκπαιδευτές ζητούν να τοποθετήσετε συγκεκριμένο αριθμό φυσιγγίων ανά γεμιστήρα. Σίγουρα εάν έχετε συμμετάσχει σε αρκετές εκπαιδεύσεις θα είχατε κάποια στιγμή όπου δεν είστε σίγουροι εάν έχετε παραπάνω ή παρακάτω, και πολλές φορές η διαφορά θα είναι για ένα φυσίγγιο. Καθώς οι γεμιστήρες USGI δεν έχουν κάποιο άνοιγμα ή μετρητή, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Εάν είστε σίγουροι ότι εσείς ή κάποιος άλλος έχει το σωστό αριθμό φυσιγγίων στο γεμιστήρα USGI του ενώ κάποιος δικός σας είναι λάθος κατά μία (είτε παραπάνω, είτε παρακάτω), απλά βάλτε τον έναν δίπλα από τον άλλον όπως φαίνεται στη παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως βλέπετε λόγω του ότι ο οδηγός πιέζει τα φυσίγγια από δύο στοίβες σε μία όπως είχαμε περιγράψει στο άρθρο μας «Γεμιστήρες Colt USGI», μπορούμε εύκολα να δούμε εάν λείπει ένα φυσίγγιο, ή έχει ένα παραπάνω. Ωστόσο, εάν η διαφορά είναι μεγαλύτερη, τότε ίσως να μη φανεί η διαφορά. Αυτές ήταν οι δύο απλές αλλά πρακτικές πατέντες που ίσως να σας φανούν χρήσιμες. Επίσης, με μικρές διαφορές μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλούς διαφορετικούς γεμιστήρες διπλής στοίβας.

Πηγή: ImpactGuns.com

Source link