Πατέντα Μάχης: Φακός πιστολιού και πυρίτιδα

0
58

Όσοι χρησιμοποιείτε φακούς πιστολιού που προεξέχουν από τη κάννη σίγουρα θα έχετε αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Για να γίνει καλύτερα κατανοητό, δείτε ένα Glock 19 πιστόλι με φακό Surefire X300. Όπως φαίνεται ο φακός προεξέχει αρκετά από τη κάννη του όπλου.

Πηγή: TheOutdoorsTrader.com

Προσωπικά, αποφεύγουμε τέτοιες επιλογές και προτιμούμε συνδυασμούς φακών και πιστολιών που δεν προεξέχουν τόσο. Το κάθε ένα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, το κρύσταλλο του φακού θα αργήσει περισσότερο να λερωθεί όσο πιο μακριά είναι από τη κάννη, αλλά οι χειρισμοί του όπλου αλλάζουν και μεγαλώνει σαφώς και το συνολικό μήκος του. Βλέπετε παρακάτω ένα παράδειγμα όπου ο φακός είναι περίπου στην ίδια ευθεία με τη κάννη. Το πιστόλι της φωτογραφίας είναι ένα Smith & Wesson M&P9 FDE με φακό Streamlight TLR-3.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Εάν ωστόσο χρησιμοποιείτε κάποιο μικρό (π.χ. μέγεθος compact ή sub-compact) πιστόλι, τότε πιθανότατα δε θα έχετε καν επιλογή για κάτι τέτοιο. Σε αυτή τη περίπτωση είναι σίγουρο ότι έπειτα από λίγες βολές θα δείτε το επάνω μέρος του φακού σας γεμίζει με υπολείμματα πυρίτιδας που χρειάζονται προσεκτικό ξύσιμο με κάποιο απαλό μέταλλο (όπως χαλκό) για να φύγουν. Βλέπετε πως φαίνεται αυτό παρακάτω.

Πηγή: YouTube.com/channel/UCR4tTAnpUWCJCwB-P-MiGpg

Η λύση είναι κάτι πολύ απλό. Κόβουμε μία λωρίδα από ταινία και τη κολλάμε στο επάνω μέρος του φακού μας. Μετά τις βολές μπορούμε να τη ξεκολλήσουμε και ο φακός μας θα είναι καθαρός και χωρίς υπολείμματα πυρίτιδας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κολλούσαμε μία ταινία ίδιου χρώματος με το φακό, αλλά καθαρά για να φαίνεται καλύτερα στη φωτογραφία το κάναμε με ταινία χρώματος ασημί και βλέπετε το αποτέλεσμα εδώ.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Source link