Πατέντα Μάχης: Φουσκωτό σε θάλασσα με κύμα

0
51

Αυτή είναι μία πατέντα που είναι γνωστή στους ανθρώπους του χώρου και εμμέσως την είχαμε αναφέρει και σε ένα άλλο άρθρο μας. Ωστόσο, καθώς αποτελεί ξεκάθαρα μία πατέντα μάχης και όχι τυποποιημένη διαδικασία, θα τη περιγράψουμε αναλυτικότερα στο παρόν άρθρο. Η πατέντα αφορά τη χρήση φουσκωτών σκαφών σε θάλασσα με ισχυρό κυματισμό.

Πηγή: Warbird-Photos.com

Τη πατέντα αυτή την είχε αναφέρει ο κύριος Τάσος Χατζαντώνης, εν αποστρατεία στέλεχος των ΟΥΚ (Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών) του πολεμικού ναυτικού στη συνέντευξη που είχαμε δημοσιεύσει στο άρθρο μας «Βίντεο: Συνέντευξη με ένα στέλεχος των ΟΥΚ από τη νύχτα των Ιμίων». Βλέπετε μερικές φωτογραφίες του κυρίου Τ. Χατζαντώνη εδώ.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=eci2FkcotAk

Παρακάτω παραθέτουμε κατά λέξη τη πατέντα αυτή όπως τη περιέγραψε ο κύριος Τάσος Χατζαντώνης στη προαναφερθείσα συνέντευξη.


«Από εκεί κατέβηκε το φουσκωτό των κομάντος των Τούρκων, από τη πλευρά που δε φαινόταν δηλαδή από τα Ίμια, από την άλλη πάντα. Κατέβηκε… Η οποία απόσταση είχε 100 μέτρα ας πούμε από τη βραχονησίδα και ανεβήκαν επάνω. Πολλοί λέγανε γιατί ήταν ξεφούσκωτο; Που το βλέπανε όλοι στη τηλεόραση… Ήταν ξεφούσκωτο, έτοιμο να βουλιάξει λέγανε και κάποιοι δημοσιογράφοι που είναι άσχετοι με το αντικείμενο το επιχειρησιακό.

Αυτό είναι ξεφούσκωτο εφόσον υπάρχει κυματισμός, και τότε είχε πάρα πολύ κυματισμό. Εάν το φουσκωτό ήταν τέρμα φουσκωμένο θα κοπάναγε στο κύμα «μπαπ μπαπ μπαπ», το ξέρουν όλοι και από τη θάλασσα το καλοκαίρι και αυτά… Και κάνει και θόρυβο, ενώ το ξεφούσκωτο ελίσσεται επάνω στο κύμα σαν το φίδι, γίνεται αίλουρο, με αποτέλεσμα να μη κοπανιέται.

Γιατί και αυτοί που ανεβήκαν ήταν εκπαιδευμένοι, δεν ανεβήκαν έτσι. Ούτε τους μειώνουμε. Και αυτοί κομάντος ήταν, οι αντίστοιχοι βατραχάνθρωποι και έχουν εκπαιδευτεί και αυτοί σε αυτά.

»


Source link