Πατέντα Μάχης: Φωτεινότητα ερυθρής κουκκίδας κατά το μηδένισμα

0
61

Το μηδένισμα ενός σκοπευτικού συστήματος είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα μετά την αγορά του. Μηδενισμός σημαίνει ότι το έχουμε ρυθμίσει ώστε στο σημείο που δείχνει η κουκκίδα να είναι και το σημείο πρόσκρουσης του βλήματος για την απόσταση που το έχουμε ρυθμίσει. Υπάρχει ένα πολύ εύκολο και απλό κόλπο για να το κάνουμε αυτό ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Πηγή: KitBadger.com

Σχεδόν όλες οι διόπτρες σκόπευσης ερυθρής κουκκίδας έχουν μία ρύθμιση για τη φωτεινότητα της. Αυτό χρησιμεύει ώστε να μπορούμε να είμαστε εξίσου αποτελεσματικοί σε έναν εξωτερικό χώρο με πολύ φως, αλλά και ένα σκοτεινό δωμάτιο. Όταν κάνουμε όμως το αρχικό μηδένισμα είναι καλύτερο να ρυθμίζουμε τη φωτεινότητα στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Κυριολεκτικά ίσα-ίσα να βλέπουμε τη κουκκίδα.

Πηγή: WildernessMastery.com

Ο λόγος είναι ότι αυτό θα μας επιτρέψει να έχουμε καλύτερη σκόπευση ακριβώς στο κέντρο του στόχου χωρίς η λάμψη της κουκκίδας να καλύπτει μεγάλο μέρος του και να έχουμε διάφορες μικρές αποκλίσεις. Κατ’αυτό το τρόπο, με λιγότερες βολές θα μπορέσουμε να ρυθμίσουμε τη διόπτρα μας πιο αποτελεσματικά. Ενδεικτικά, παραθέτουμε ένα σχετικό απόσπασμα από τον επί 16 έτη στέλεχος της Delta Force, κύριο Κάιλ Ε. Λαμπ από το βιβλίο του «Βιβλίο: Green Eyes & Black Rifles».


Όταν ρίχνεις για να μηδενίσεις το σκοπευτικό ερυθρής κουκκίδας σου, γύρισε τη φωτεινότητα της κουκκίδας στη χαμηλότερη ρύθμιση στην οποία ακόμα βλέπεις τη κουκκίδα επάνω στο στόχο. Αυτό θα σου επιτρέψει να τελειοποιήσεις τη σταθερότητα σου στο στόχο που συνεπώς οδηγεί σε καλύτερο μηδένισμα του όπλου σου


Source link