Πατέντα Μάχης: Χημικό φως σε ACOG

0
57

Η πατέντα που θα δούμε εδώ είναι μία παραλλαγή της πατέντας που είχαμε παρουσιάσει στο άρθρο μας «Πατέντα Μάχης: Ταινία σε διόπτρα ACOG» και αφορά τη νυχτερινή μάχη. Με απλά λόγια, ένας περιορισμός των διόπτρων ACOG είναι ότι δεν έχουν τεχνητά φωτεινό σταυρόνημα. Έτσι η χρήση τους στο σκοτάδι δεν είναι καθόλου πρακτική.

Πηγή: Trijicon.com

Οι διόπτρες ACOG έχουν εξωτερικά μία οπτική ίνα η οποία μεταφέρει το ορατό φως επάνω στο σταυρόνημα. Αυτό είναι ένας έξυπνος και πολύ αποτελεσματικός μηχανισμός. Ωστόσο, όταν δεν υπάρχει αρκετό ορατό φως, τότε το σταυρόνημα δεν είναι ορατό. Η λύση είναι όμως αρκετά απλή.

Πηγή: NYFirearms.com

Ουσιαστικά, παίρνουμε ένα από τα μικρά χημικά φώτα 1.5″ (3.81 εκατοστά) και το κολλάμε επάνω στην εξωτερική οπτική ίνα. Έτσι το φως από το χημικό φως μεταφέρεται μέσω της οπτικής ίνας στο σταυρόνημα και φωτίζει ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι. Με μεγαλύτερα χημικά φώτα είναι εφικτό αλλά πρέπει να καλύψουμε ολόκληρο το χημικό φως με κολλητική ταινία ώστε να μη φωτίζει και μας χαλάει τη φυσική νυχτερινή όραση των ματιών μας. Σαφώς, όσο πιο μεγάλο το χημικό φως, τόσο πιο δύσκολο να το καλύψουμε επαρκώς.

Πηγή: CalGuns.net

Οι συμμαχικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν εκτενώς αυτή τη πατέντα τα πρώτα χρόνια του πολέμου του Ιράκ καθώς δεν είχαν όλες οι συμβατικές δυνάμεις διόπτρες νυχτερινής όρασης με σκοπευτικά IR στα όπλα τους όπως σήμερα.

Source link