Πειραματικό σκάφος τεθωρακισμένου οχήματος των ΗΠΑ αποκαλύπτεται κατά τη μεταφορά για δοκιμές

0
22

Μοιραστείτε το άρθρο

Το σκάφος ενός αγνώστου τεθωρακισμένου οχήματος του Αμερικανικού Στρατού εντοπίστηκε πρόσφατα κατά τη μεταφορά του στην Αλάσκα.

Όπως αναφέρει το «Defence-Blog», το σκάφος μεταφέρεται στο κέντρο χειμερινών δοκιμών Fort Greely. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για το ένα από τα δύο πρωτότυπα σκάφους τεθωρακισμένου οχήματος, που κατασκευάζει από αλουμίνιο η εταιρεία Concurrent Technologies Corp, και το ότι αυτό προορίζεται για δοκιμές μαρτυρούν τα χαρακτηριστικά αυτοκόλλητα που έχει.

Η Concurrent Technologies Corp ισχυρίζεται ότι μπορεί να κατασκευάσει ελαφριά τεθωρακισμένα οχήματα με υψηλό επίπεδο προστασίας. Γι’ αυτό τον σκοπό έχει αναλάβει σύμβαση τον Σεπτέμβριο του 2017, για την αξιολόγηση πρωτότυπων σκαφών τεθωρακισμένων οχημάτων σε δοκιμασίες του Αμερικανικού Στρατού. Το συμβόλαιο λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν το τεθωρακισμένο όχημα μάχης Bradley και το μυστηριώδες σκάφος τεθωρακισμένου οχήματος θα μπορούσε να βοηθήσει στη σχεδίαση του διαδόχου του Bradley, NGCV (Next-Generation Combat Vehicle).

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com