Περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό των Σκοπίων, ενίσχυση με τουρκικά οχήματα

0
31

U.S. Army National Guard photo by Spc. Amouris Coss

Μοιραστείτε το άρθρο

Η πανδημία κορωνοϊού και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί στην οικονομία, ανάγκασαν την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας να αποφασίσει πριν λίγες ημέρες περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με το «Obramba», ο τελευταίος έχει ύψος €106,16 εκατ. και από τις περικοπές θα εξοικονομηθούν €23,22 εκατ., τα οποία θα διατεθούν σε άλλους τομείς. Τα περισσότερα χαμένα κονδύλια (€16,25 εκατ.) σχετίζονται με την εναρμόνιση με τα νατοϊκά πρότυπα αλλά και την προμήθεια όπλων και υλικών. Ακόμα €1,78 εκατ. θα λείψει από τη χρηματοδότηση ειρηνευτικών / ανθρωπιστικών αποστολών και, τέλος, €1,62 εκατ. από την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Το νεότερο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ φιλοδοξεί να δαπανήσει €700 εκατ. μέχρι το 2028, ώστε να προμηθευτεί νέα τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβόλα, ελικόπτερα, συστήματα ραντάρ και Α/Α συστήματα. Επιπλέον, θέλει να βελτιώσει τις δυνατότητες του Μηχανικού και τον εξοπλισμό επικοινωνιών.

Εν τω μεταξύ, η τουρκική εταιρεία BMC ανακοίνωσε στις 6 Μαΐου πως υπάρχει συμβόλαιο για την παράδοση άγνωστου αριθμού οχημάτων ρυμούλκησης, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά αρμάτων μάχης. Εβδομήντα-δύο παρόμοια οχήματα έχουν μεταβιβαστεί στον Τουρκικό Στρατό.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com